-
شماره ركورد
14475
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
14475
-
پديد آورنده
اسما نمازي
-
عنوان
طراحي مدرسه راهنمايي با نگرش بهره گيري از سازه سبك و فناوري هاي نوين براي ارتقاي كيفيت ساخت (نمونه موردي : مدرسه راهنمايي پسرانه در روستاي زوارم شهرستان شيروان)
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
فناوري
-
سال تحصيل
اسفند ماه 1393
-
تاريخ دفاع
اسفند ماه 1393
-
استاد راهنما
دكتر احمد اخلاصي
-
استاد مشاور
دكتر عليرضا تقديري
-
دانشكده
معماري و شهرسازي
-
چكيده
چكيده
فضاهاي آموزشي يكي از حوزه هاي معماري محيطي هستند كه نقش عمده اي در يك جامعه ايفا مي نمايند. نقش آموزش در توسعه جامعه انكار ناپذير است.با وارد شدن به عصر جديد انقلاب اطلاعات و تغييرات ايجاد شده ناشي از آن در تمدن و دستاوردهاي علم و دانش بشري و همچنين نارسايي هاي معماري مدرن در خلق فضاهاي آموزشي و پرورشي در كشور ما ، بررسي آسيب ها و معضلات امروزه ي موجود در مدارس ايران و رفع آن ها و همگام شدن با اصول و معيارهاي طراحي روز دنيا ضروري به نظر مي رسد. مسئله ي اصلي بررسي آسيب ها و معضلات موجود در مدارس امروزه ي ايران و رفع آن هاست تا به اين ترتيب بتوان مدارسي را در مناطق روستايي كشور متناسب با اهداف و نيازهاي همان منطقه ، با صرف هزينه و زمان اندك و با در نظر گرفتن هويت محلي مردمان آن ، با استفاده از امكانات تكنولوژيك روز در ساخت و اجرا و تركيب آن با روش هاي بومي كارا و پاسخگو در منطقه، طراحي و خلق نمود.
در اين پژوهش به منظور طراحي و ساخت مدرسه اي كه علاوه بر تامين نيازهاي اوليه ي هر فضاي آموزشي ، مانند تامين امكانات اوليه ي بهداشتي، كالبدي، ايمني و ... با فراهم آوردن كالبدي منعطف و پايدار ، امكان مشاركت استفاده كنندگان در ساخت و اجراي آن را با بهره گيري از مصالح و روش هاي بوم آورد ، براي پايداري اجتماعي و زيست محيطي هرچه بيشتر، در منطقه اي روستايي فراهم آورد ، به آسيب شناسي مدارس موجود و مقايسه ي آن ها با معيارها و اصول طراحي مطرح شده توسط محققان اين حوزه و هم چنين مقايسه ي آن ها با مدارس روز دنيا به شناسايي و رفع كمبودها و موانع پرداخته شد. تا با استفاده از تكنولوژي هاي روز در طراحي ، ساخت و اجرا ، خلق كالبدي پويا و سرزنده براي آموزش و پرورش هر چه بهتر فرزندان اين مرز و بوم ميسر گردد
با بررسي معيارهاي طراحي، تمام اصول جمع آوري شده در 5 بعد اصلي : اجتماعي ، فرهنگي،اقتصادي- كالبدي – زيست محيطي - سازه و ساخت - روان شناسي محيط و تجهيزات، دسته بندي شدند، تا در ادامه معياري براي كشف معضلات مدارس كشور به خصوص در مناطق روستايي، نسبت به نمونه هاي موفق جهان باشند.
در مقايسه ي صورت گرفته، مشاهده شد كه مدارس ساخته شده و طراحي شده در كشور در تمامي ابعاد نياز به مطالعه و رفع كمبودهاي موجود دارند. اما آن چه در اين پژوهش ( با توجه به نيازهاي برخواسته از موقعيت طراحي در روستا و كاربران آن)
بايد به آن تاكيد شود، رفع كمبودها در حوزه هاي زيست محيطي و سازه و ساخت است. زيرا براي ساخت مدارسي كارا در مناطق روستايي، صرف كمترين زمان و هزينه با بهره گيري از تلفيقي نو و خلاقانه از روش هاي نوين ساخت و ساز و روش هاي ارزشمند بومي، از اهميت بالايي برخوردار است. تا بتوان در مدت كوتاهي تمامي روستاهاي كشور را به مدارسي كارا امن، بهداشتي و زيبا ، براي رسيدن به سطح سرانه ي استاندارد، تجهيز نمود.
براي رسيدن به اهداف پروژه در مسير طراحي يك مدرسه ي روستايي از جمله: صرفه ي اقتصادي در اجرا، نگهداري و تعمير پروژه ،حمل آسان مصالح و تجهيزات مورد نياز به منطقه، سازه ي سبك و مقاوم در برابر زلزله، امكان تفكيك و استفاده ي مجدد مصالح و كمترين توليد زباله هاي جامد ( قابليت بازيافت)، كمترين ميزان مصرف انرژي هاي تجديد ناپذير به منظور گرمايش فضاها و در نتيجه توليد آلاينده ي co2 كمتر، از سازه ي پيش ساخته و سبك LSF و تركيب آن با روش هاي بومي در ساخت و هم چنين طرح جزئيات اجرايي ديوارها به منظور افزايش كارايي انرژي و ذخيره ي انرژي خورشيدي استفاده شده است.
واژههاي كليدي: مدارس روستايي، فناوري هاي نوين ساخت، كارايي انرژي ساختمان
-
لينک به اين مدرک :