-
شماره ركورد
14505
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
14505
-
پديد آورنده
زهرا شكيبا
-
عنوان
استفاده از الگوريتم ژنتيك موازي براي تجزيه ماتريس در سامانه هاي پيشنهاددهنده
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
هوش مصنوعي و رباتيك
-
سال تحصيل
بهمن ماه 1393
-
تاريخ دفاع
بهمن ماه 1393
-
استاد راهنما
دكتر بهروز مينايي
-
دانشكده
كامپيوتر
-
چكيده
چكيده
در دنياي امروز كه با اطلاعات و محصولات زياد و متنوعي سروكار داريم و با توجه به گستردگي نيازهاي افراد، مردم براي يافتن كالاهايي كه به آن¬ها نياز دارند و صرف هزينه و زمان كمتر، احتياج به سامانه¬هايي دارند كه آن¬ها را ياري نمايند. به همين جهت استفاده از سامانههاي پيشنهاددهنده رواج يافته است. اين سامانه¬ها توانايي فراهم كردن پيشنهادهاي مفيد و شخصي¬سازي شده را براي كاربران دارا مي¬باشند. براي پياده¬سازي اين سامانه¬ها روش¬هاي مختلفي ارائه شده¬اند. از ميان روش¬هاي موجود، يكي از پرطرفدارترين رويكردهاي سامانههاي پيشنهاددهنده، روش پالايش مشاركتي است؛ اين روش از رفتارهاي قبلي كاربران استفاده ميكند و روابط بين كاربران و وابستگي آنها به محصولات را براي شناسايي يك كاربر و كالاي بههم مرتبط تحليل ميكند.
در اين پايان¬نامه ضمن توضيح انواع روش¬هايي كه براي پياده¬سازي سامانه¬هاي پيشنهاددهنده معرفي شده¬اند، مدل تجزيه ماتريس مورد توجه قرار گرفته است. اين مدل يكي از موفقترين روش¬هايي است كه در سال¬هاي اخير در حوزه پالايش مشاركتي مورد استفاده قرار مي¬گيرد. به همين جهت در اين تحقيق روشي جديد بر مبناي الگوريتم ژنتيك موازي، براي استفاده در مدل تجزيه ماتريس معرفي شده است. روش ارائه شده داراي مزيت¬هايي است كه استفاده از آن را براي مدل تجزيه ماتريس مناسب ساخته است. از جمله اين مزيت¬ها مي¬توان به ماهيت بهينه¬سازي اين الگوريتم كه موجب بهبود در كيفيت جواب¬هاي به دست آمده شده است، اشاره كرد. به علاوه چند جمعيتي بودن مدل موازي استفاده شده و نيز اجراي همزمان بخش¬هاي مختلف در مدل موازي، موجب بهبود در دقت و افزايش سرعت براي مدل تجزيه ماتريس شده است.
همچنين به دليل مقبوليت و رايج شدن استفاده از تانسورها در سال¬هاي اخير، در اين تحقيق از الگوريتم ژنتيك موازي براي مدل تجزيه تانسور نيز استفاده شده است. استفاده از روش پيشنهادي براي اين مدل، موجب افزايش دقت جواب¬هاي به دست آمده و كاهش زمان اجرا و افزايش سرعت نسبت به روش¬هاي موجود گرديد. در واقع خصوصياتي كه براي الگوريتم پيشنهادي بيان شد و نيز استفاده از نوع موازي اين الگوريتم موجب ايجاد بهبود نسبت به روش¬هاي موجود شده است.
واژههاي كليدي: سامانه پيشنهاددهنده، پالايش مشاركتي، مدل تجزيه ماتريس، الگوريتم ژنتيك موازي.
-
لينک به اين مدرک :