-
شماره ركورد
14657
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
14657
-
پديد آورنده
عبدالله غلامي
-
عنوان
طراحي مجتمع مسكوني با استاندارد LEED در تهران
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
معماري
-
سال تحصيل
تير 1394
-
تاريخ دفاع
تير 1394
-
استاد راهنما
دكترمحمد علي خانمحمدي –دكترعباس يزدانفر
-
چكيده
7- بيان مسئله و رويكرد تحقيق :
در پي پيشرفت هاي صنعتي در عصر حاضر و توجه نداشتن به محيط و قرارگيري ساختمان وانرژي هاي تجديد پذير استفاده بي رويه و نامناسب سوخت هاي فسيلي وباز خورد آن به محيط زيست و شهرها، ساختمانهاي موجود هم متاسفانه بدون توجه به اين مسائل ،روزانه در حال رشد هستند. ميتوان گفت ساختمانهاي شهر تهران فاقد طراحي مناسب جهت پاسخ به مشكلات به وجود آمده هستند. بر طبق آمار ترازنامه انرژي وزارت نيرو در سال هاي 1380 تا 1387،بالاترين در صد انرژي كشور بيش از 37 درصد دربخش خانگي وتجاري مصرف شده است .وفقدان داشتن استاندارد ي كه بتواند طراحي هاي مسكن كشور را به سوي معماري پايدار سوق دهد را در چارت مقررات ملي ساختمان مي بينم. با توجه به آينده و مسائل محيط زيستي و انرژي و حركت به سوي مسائل توسعه پايدار در كشور ما روندي و يا مسيري مشخص كه بتواند معماران و مهندسين ساختمان را به آن سمت هدايت كند وجود ندارد .
8- اهميت و ضرورت موضوع :
افزايش مشكلات زيست محيطي و آلودگي، به علاقه روبه رشد به سيستم پايدار در بخش هاي مختلف منجرشده است . در بسياري از كشورها ، متخصصان به طور فزاينده اي به دنبال تدوين قوانين كنترل كننده شهري ،ارتقاء مقررات ساختمان ها وتوسعه سيستم هاي رتبه بندي زيست محيطي به عنوان راه هايي براي ترويج توسعه پايدار هستند. با آغاز قرن بيست يكم ، كمبود منابع طبيعي ، رشد جمعيت ونگراني ها در مورد آلودگي شهرها را به بررسي و بازنگري برنامه محيط زيست محيطي شان وا مي دارد. استاندارد پيشرو در طراحي محيطي و انرژي (Leadership in Energy and Environmental Design) يا گواهينامه ليد يا به اختصار ليد (LEED)، استاندارد حوزه تهويه مطبوع و مرجع انتخاب ساختمانهاي سبز (Green Building)در آمريكا و اروپا ميباشد. توانايي طراحي در قالب اين گواهينامه نيز حائز اهميت بوده و به عنوان يكي از شرايط استخدام به ويژه در آمريكا مطرح شده است. وفقدان داشتن استاندارد جامع كه بتواند طراحي هاي مسكن كشور را به سوي معماري پايدار سوق دهد را در چارت مقررات ملي ساختمان مي بينم.و اين استاندارد نياز كنوني اين كشور ميباشد و يكي از راه هاي براي خروج از بهران هاي اقتصادي وزيست محيطي و مباحث مرتبط ميباشد. لذا نياز داشتن اين استاندار در كشورمان با مطابقت آن با شرايط كشور به نظرم از حياتي ترين مسائل كشور ميباشد . لذا ايجاد مدلي پاسخگو به چارت ليد در شهر تهران موضوع، پايانامه خود قرار دادم . شايد قدمي در جهت آبادي اين مرز و بوم باشد .
9- اهداف:
ايجاد مجموعه مسكوني با تكيه بر انرژي هاي پاك وبا توجه به ويژگي هاي اقليمي و استفاده از فناوري ،جهت دستيابي به راهكارهاي مناسب طراحي براي رسيدن به اهداف معماري پايدار مد نظر ميباشد . و ايجاد مدلي پاسخگو به شرايط آب وهوايي تهران كه مسائل پايداري در آن ديده شده باشد .ساختمانهاي كه اصول مشخصي را در طراحي، بهرهوري انرژي، استحكام و ساير موارد تعريف شده در استاندارد LEED رعايت ميكنند.
پايداري ساختمان Sustainable site
راندمان در ميزان مصرف آب (مصرف بهينه منابع آب) Water efficiency
انرژي و تأثير بر محيط زيست و جو Energy&Atmosphere
مواد و منابع مصرفي در ساختمان Material&Resources
كيفيت طراحي داخلي و محيطي Indoor Environmental Quality
نوآوري در طراحي Innovation in Design
امتيازات منطقهاي Regional Priority
و طراحي يك ساختمان مسكوني كه استاندارد هاي ليد در آن ديده شده باشد با توجه به شرايط اقليمي شهر تهران وپيشنهاد مدلي پاسخگو به چارت ليد در شهر تهران را هدف اين پايانامه ميباشد .
-
لينک به اين مدرک :