-
شماره ركورد
14663
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
14663
-
پديد آورنده
مريم حقيقت ممقاني
-
عنوان
ارزيابي آمادگي سازمان در پياده سازي مديريت پروژه در شركت هاي مهندسي خريد و تامين كالا بر اساس استاندارد PMBOK ( مطالعه موردي گروه بازرگاني شاتل پارس)
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
مديريت سيستم و بهره وري
-
سال تحصيل
ارديبهشت 1394
-
تاريخ دفاع
ارديبهشت 1394
-
استاد راهنما
دكتر سيامك نوري
-
دانشكده
صنايع
-
چكيده
چكيده:
كيفيت انجام فعاليت ها و فرايند هاي مرتبط با مديريت پروژه، نقشي غير قابل انكار در موفقيت يا شكست پروژه ها و در نهايت در موفقيت يا شكست سازمان دارد. بخصوص در سازمان هاي پروژه محور ، اين موفقيت و شكست بسيار مهم خواهد بود. يكي از ابزارهاي مهم براي كسب اطمينان از صحت و كيفيت انجام فعاليت ها، بهره گيري از يك استاندارد جامع مي باشد.
با توجه به گسترش تعداد پروژه ها لزوم استفاده از تكنيك هاي علمي مديريت و كنترل پروژه بيش از پيش احساس مي شود .مطالعه و بررسي سازمانهاي موفق دنيا نشان داده كه بسياري از اين سازمانها از يك نظام قوي و يكپارچه مديريت پروژه بهره ميبرند كه آنها را قادر ساخته تا با هماهنگي و يكپارچهسازي تمامي اجزاء كاري پروژه به يك همافزايي دست يابند.
سازمان ها به دليل تفاوت هاي ماموريتي از مختصات منحصر به فردي برخوردار بوده، كه منجر به تفاوت در استقرار نظام مديريت پروژه در آنها مي گردد.
يكي از مراحل مهم پيش از فرآيند پياده سازي يك استاندارد در يك سازمان، ارزيابي آمادگي آن سازمان جهت پياده سازي آن استاندارد ويژه مي باشد. بديهي است در صورتي كه اين فرايند در سازمان انجام نگيرد، سطح بلوغ آن سازمان ارزيابي نگرديده و پياده سازي استاندارد با شكست مواجه گردد. لذا اين روند باعث اتلاف وقت، هزينه و انرژي براي سازمان مي گردد. بديهي است اين روند شكست در سازمان هاي مستقل و پروژه محور بسيار مهم تر مي باشد، زيرا در اين سازمان ها در صورت بروز هر گونه سهل انگاري كه ضرر هاي مالي را به دنبال داشته باشد، مي تواند حتي به شكست سازمان منتهي گردد. همچنين با توجه به فضاي رقابت، نظام حاكم بر بازار، بنگاه ها و واحدهاي خصوصي ملزم هستند كه عملكرد كاراتري داشته باشند.
با توجه با اينكه سازمان هاي مشاوره و مهندسي خريد و تامين كالا به علت انجام پروژه هاي متعدد جزء سازمان هاي پروژه محور محسوب ميشوند، لذا مي بايست براي موفقيت و تعالي سازماني، علاوه بر توجه به استانداردهاي فني و مهندسي به استانداردهاي موجود در زمينه مديريت پروژه و مدل هاي ارزيابي نيز توجه جدي نمايند. اين تحقيق ضمن بررسي الزامات گستره دانش مديريت پروژه با عنوانPMBOK كه توسط انجمن مديريت پروژه PMI در آمريكا تدوين و در تمام دنيا پذيرفته شده است ، مدلي كاربردي جهت خود ارزيابي شركت هاي مهندسي خريد و تامين كالا در رعايت الزامات استاندارد مديريت پروژه هاي سازماني ارائه مي نمايد. اين مدل به صورت موردي در پروژه هاي گروه بازرگاني شاتل پارس مورد استفاده قرار گرفته است. از اين رو ابتدا با استناد به استاندارد ، معيار ها و زير معيار هاي مدل مشخص گرديده، سپس با بكارگيري فرايند تحليل شبكه اي(ANP) به صورت زوجي شاخص ها مقايسه شده و سپس به تعيين وزن هاي شاخص هاي مدل ارزيابي پرداخته مي شود. در نهايت با استفاده از پرسشنامه دوم، شاخص ها از طريق مديران در گروه بازرگانيشاتل پارس ارزيابي شده سپس با اعمال وزن هر شاخص عملكرد مديريت پروژه در سازمان مشخص شده است.
واژه هاي كليدي: مديريت پروژه – ارزيابي مديريت پروژه – استاندارد PMBOK
-
لينک به اين مدرک :