-
شماره ركورد
14730
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
14730
-
پديد آورنده
زهرا حياتي
-
عنوان
بررسي تاثيرات طرح هدفمندسازي يارانه هاي خانوار بر توليد دارو با رويكرد پويايي شناسي سيستم ها؛ مطالعه موردي منوتروپين هابررسي تاثيرات طرح هدفمندسازي يارانه هاي خانوار بر توليد دارو با رويكرد پويايي شناسي سيستم ها؛ مطالعه موردي منوتروپين ها
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
سيستم هاي اقتصادي - اجتماعي
-
سال تحصيل
مهرماه 1394
-
تاريخ دفاع
مهرماه 1394
-
استاد راهنما
دكتر سعيد يعقوبي
-
استاد مشاور
دكتر ميرسامان پيشوايي
-
دانشكده
صنايع
-
چكيده
چكيده
آنچهامروزفضاياقتصاديكشورراتحتتأثيرقرارداده،اجرايطرحهدفمندسازييارانه¬هامي¬باشد. اينطرحبهعنوانيكيازمحورهايهفتگانه-يتحولاقتصادي،بهجراحيبزرگاقتصاديشهرتيافتهوازآنجهتتبعاتبسيارگسترده¬ايرابههمراهداشتهوخواهدداشت.
پديده اثر شلاقي به عنوان يكي از اصلي¬ترين موارد كاهش كارآيي عملكرد زنجيره¬هاي تامين، زماني رخ مي¬دهد كه تغييرات تقاضا، در طول زنجيره¬ي تامين با نوسانات زيادي روبرو شود. آگاهي از عوامل بوجودآورنده اثر شلاقي به سازمان¬ها و زنجيره¬هاي تامين كمك مي¬كند تا با اتخاذ سياست¬هايي از شدت وقوع آن و اثرات مخرب آن بكاهند.
در اين تحقيق هدف طراحي دو مدل از زنجيره تامين دارو مي¬باشد: زنجيره تامين دارو در حالت كلي، زنجيره تامين آمپول منوتروپين. در مدل اول به بررسي زنجيره تأمين دارو از تأمين¬كننده¬ي مواد اوليه تا مشتري نهايي پرداخته شده در حالي كه در مدل دوم صرفا نقش توليدكنندگان داروي مذكور مورد بررسي قرار گرفته است. هدف اصلي در اين تحقيق طراحي مدلي مناسب جهت بررسي تأثير توزيع يارانه¬ي نقدي در زنجيره تامين دارو از حيث سطح رضايت¬مندي مردم، قيمت دارو و سود توليدكننده ميباشد. در مدل مذكور علاوهبر بررسي تاثير اثر شلاقي، موضوع كاهش اثر آن در كل زنجيره نيز مورد تحليل قرار گرفته است. بدين منظور ابتدا يك سيستم ديناميكي زنجيره تأمين دارو با تمركز بر مطالعه موردي آمپول منوتروپينها مدل¬سازي شده و نمودار حلقهي علي و معلولي تشكيل و سپس با كمك آن، نمودار جريان سيستم رسم شده است. نتايج شبيهسازي نيز مورد بررسي قرار گرفته و در نهايت براي مدل زنجيره تامين دارو در حالت كلي دو سياست و همچنين براي زنجيره تامين آمپول منوتروپينشش سياستجهت بهبود وضعيتموجود پيشنهاد شد. در سياست اول از بودجهي مربوط به توزيعيارانهي نقدي كاسته و به بودجهي مربوط به بيمهي خدمات درماني افزوده شده است. در سياست دوم دولت بودجه مربوط به تأمين مواد اوليهي دارويي در داخل كشور را افزايش داده (به عنوان مثال بودجهي كسر شده از توزيعيارانهي نقدي را به تأمين مواد اوليهي دارويي در داخل كشور اختصاص دهد.)، به طوري كه كل مواد اوليهي دارويي در داخل كشور تأمين شود. همچنين با وجود آوردن شرايط لازم براي توليد كامل داروي مورد نظر از واردات محصول نهايي جلوگيري كرد. در سياست-هايسوم،چهارموپنجمبااعمالاقداماتلازمكيفيتمواداوليهوروش¬هاي ساخت به دو برابر حالت پايه افزايشيافت. در سياست ششم اقدام به كاهش اثر شلاقي در زنجيره تامين شد. طبقنتايجشبيهسازيسياستهايمختلف،باتوجهبهاينكهمنحنيسودتوليد¬كننده،منحنيرضايت¬مندي مردم و منحنيقيمتدارو در سياست¬هايپيشنهاديسوموششمدروضعيتمطلوبمي-باشند،بنابراينماايندوسياسترابرايبهبودوضعموجودوافزايشسود توليد¬كننده و كيفيت مواد اوليه¬ي داروكهيكيازاهدافاصليدولتميباشد،پيشنهادميكنيم.
واژههاي كليدي:هدفمند كردن يارانه¬ها، پويايي¬شناسي سيستم¬ها، اثرشلاقي، زنجيره تأمين دارو.
-
لينک به اين مدرک :