-
شماره ركورد
14796
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
14796
-
پديد آورنده
عليرضا محمدي گهر
-
عنوان
بكارگيري سيستم هاي چند عامله هولوني در حوزه ايمني ترافيك شبكه هاي بين خودرويي
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
هوش مصنوعي و رباتيك
-
سال تحصيل
مهر ماه 1394
-
تاريخ دفاع
مهر ماه 1394
-
استاد راهنما
دكتر ناصر مزيني
-
استاد مشاور
دكتر منيره عبدوس
-
دانشكده
كامپيوتر
-
چكيده
چكيده
در سال هاي اخير، سيستم هاي چند عاملي هولوني به عنوان يك ابزار بسيار كارآمد و مفيد براي تحليل، مدل سازي و شبيه سازي سيستم هاي پيچيده، مورد توجه محققان هوش مصنوعي قرار گرفته است.
هدف از اين پايان نامه ارائه روشي مبتني بر سازمان چند عامله هولوني جهت خوشه بندي خودروهاي داخل شبكه به منظور بهبود مديريت ترافيك و افزايش ايمني در داخل شبكه ي ترافيكي بزرگراهي و شهري مي باشد. بديهي است كه با يك خوشه بندي مناسب، علاوه بر افزايش كارايي جريانات ترافيكي مي توان پايداري را افزايش و احتمال رخداد خطا در انتقال پيام را تا ميزان قابل توجهي كاهش داد.
در روش پيشنهادي، در هر يك از محيط هاي ترافيكي بين خودرويي را با توجه به ويژگي هاي آن خصوصياتي را اختصاص مي دهيم. در چنين محيطي هر يك از خودروهاي داخل شبكه به عنوان عامل در نظر گرفته مي شوند كه هر يك از آن ها با عامل هاي مجاور خود از طريق خيابان هاي ورودي و خروجي مربوطه ارتباط دارد. با بهره گيري از ارتباط و همكاري بين عامل ها، اجتماع عامل هاي كل شبكه به هولون هايي تقسيم بندي مي شوند. سپس در داخل هر هولون سعي مي شود با استفاده از يك روش مديريت خودروهاي هم پوشان و مديريت چند سطحي شبكه، طوري برنامه ريزي مي شود كه به صورت بهينه هولون بندي صورت بگيرد، همچنين با انتخاب الگوريتمي مناسب براي انتخاب سرخوشه هولون، به دنبال تشكيل هولون هاي پايدار هستيم به صورتي كه شبكه بين خودرويي داراي عملكردي بهتر در انتقال پيام مي گردد. همچنين در نهايت افزايش ايمني شبكه بين خودرويي و بهبود مديريت ترافيك مورد توجه مي باشد.
روش پيشنهادي روي دو شبكه ترافيكي بزرگراهي تحت شرايط ترافيكي سبك و شبكه ترافيكي شهري متشكل از دو تقاطع با استفاده از ابزار شبيه سازي شبكه ترافيكي آزمايش شده است. نتايج به دست آمده با چهار روش خوشه بندي و انتخاب سرخوشه ديگر مقايسه گرديده است كه حاصل اين مقايسه، حاكي از برتري روش پيشنهادي در كاهش تغييرات در هولون ها و همچنين تشكيل تعداد كمتري هولون با ويژگي پايداري بيشتر در هر دو شرايط مختلف ترافيكي مي باشد. ايمني بيشتر و مديريت ترافيكي بهتر از ديگر نتايجي است كه در گام بعدي به آن دست پيدا خواهيم كرد.
واژههاي كليدي:سيستم هاي چند عامله، هولون، شبكه بين خودرويي، ايمني، ترافيك
-
لينک به اين مدرک :