-
شماره ركورد
14802
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
14802
-
پديد آورنده
پرديس ستوده بقا
-
عنوان
تشخيص پوسيدگي دندان در تصاوير اشعه ايكس با استفاده از روش هاي بخش بندي تصوير
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
هوش مصنوعي و رباتيك
-
سال تحصيل
شهريور ماه 1394
-
تاريخ دفاع
شهريور ماه 1394
-
استاد راهنما
دكتر محمود فتحي
-
دانشكده
كامپيوتر
-
چكيده
چكيده
علم پردازش تصوير در چند دهه اخير از هر دو جنبه نظري و عملي پيشرفت¬هاي چشمگيري داشته است. سرعت اين پيشرفت به اندازه¬اي بوده است كه هم اكنون، به راحتي مي¬توان رد¬پاي پردازش تصوير را در بسياري از علوم و صنايع مشاهده نمود.
پوسيدگي دندان بيماري شايعي دنداني است كه حتي گريبانگير انسان مدرن امروزي نيز هست. اين بيماري در بخش¬هاي مختلق دندان ممكن است اتفاق بيافتد كه پوسيدگي بين دنداني فقط توسط اشعه ايكس قابل مشاهده است. با استفاده از تكنيك¬هاي پردازش تصوير مي¬توان به بررسي تصاوير اشعه ايكس و شناسايي عمق هر ضايعه¬ي پوسيدگي كمك كرده و همچنين هر كدام از آنها را دسته¬بندي كرد.
در اين تحقيق سعي شده تا با كمك علم پردازش تصوير و روش¬هاي قطعه¬بندي تصوير، تشخيص پوسيدگي دندان،با دقت بالا صورت پذيرد.در تحقيق حاضر، ابتدا به منظور پيش پردازش به بهبود تصوير پرداختيم. پس از بهبود تصوير بايد به منظور جداسازي هر دندان از ديگر دندان¬ها، ابتدا جداسازي فك بالا و پايين صورت گيرد و پس از آن جداسازي تك دندان از دندان¬هاي مجاور صورت گرفته است.براي كار بر روي تاج دندان و تشخيص پوسيدگي بين دنداني، ازروش¬هاي قطعه¬بندي به روش DRLSE و آستانه-گيري استفاده شده است و با استفاده از كانتور حاصل، ويژگي¬هاي مورد نظر را از تصوير استخراج كرده و از آنها به منظور يادگيري در ماشين بردار پشتيبان و شبكه¬هاي عصبي پس انتشار استفاده شده است.
در اين تحقيق با اين نتيجه رسيديم كه كانتور حاصل از الگوريتمDRLSEبا دقت بالا عمل كرده و تاج دندان را بخوبي از ديگر نواحي جدا كرده است. همچنين ميزان دقت و صحت و فراخواني كه در روش يادگيري ماشين بردار پشتيبان با استفاده از چهار هسته مختلف آزمايش شد، در حالت كلي نسبت به نتايج حاصل از شبكه¬هاي عصبي پس انتشار بهترين نتيجه حاصل خواهد شد.
واژههاي كليدي:تشخيص پوسيدگي دندان، قطعه¬بندي تصوير، تصاوير اشعه ايكس
-
لينک به اين مدرک :