-
شماره ركورد
14819
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
14819
-
پديد آورنده
راضيه احقاقي
-
عنوان
بررسي ساخت و خواص يك نوع ممبران زئوليتي به منظور تصفيه آب
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
سراميك
-
سال تحصيل
تابستان 1394
-
تاريخ دفاع
تابستان 1394
-
استاد راهنما
دكتر حسين سرپولكي - دكتر حميدرضا صميم
-
دانشكده
مواد و متالورژي
-
چكيده
چكيده
اهميت آب به عنوان يك منبع طبيعي و نيازمند به مديريت و نگهداري دقيق در سطح جهاني به رسميت شناخته شده است. در حال حاضر تامين آب شيرين مورد نياز مردم يكي از مشكلات اساسي كشورهاي جهان است. به همين علت تصفيه آب از اهميت خاصي برخوردار شده است. به دلايل معايب روش¬هاي سنتي تصفيه آب، اين روش¬ها در حال جايگزيني با تكنولوژي¬هاي جديد هستند. يكي از مواردي كه در اين روش¬ها مورد توجه است، توسعه استفاده از ممبران ها است، زئوليت ها به دليل خواص ذاتي خود در اين زمينه، مورد توجه براي ساخت ممبران ها قرار گرفته اند. به همين جهت در اين پژوهش به روش ساخت و خواص يك ممبران زئوليتي پرداخته شد.
ابتدا هيدروكسي¬سوداليت به عنوان زئوليت مدنظر انتخاب گرديد، كه علت اين انتخاب، اندازه حفرات اين زئوليت كهA°8/2 است، و به دليل اين اندازه تخلخل، تنها انواع كمي از مولكول ها امكان عبور از اين حفرات را پيدا مي كنند، از جمله مولكول آب. به همين دليل اين جنس زئوليت امكان تصفيه بسياري از ناخالصي ها را دارد.
در ابتدا به سنتز پودر هيدروكسي سوداليت به روش هيدروترمال با فرمول و نسبت ثابت از مواد اوليه تحت شرايط دمايي و زماني متفاوت پرداخته شد، و با بررسي هاي صورت گرفته بر روي اين پودرها بهترين شرايط سنتز به لحاظ فازي و ريز ساختاري انتخاب گرديد، و از اين پودر به عنوان عامل جوانه زا استفاده شد.
پايه ممبران آلومينايي كه به صورت ديسكي انتخاب شده بود به روش پرس ساخته شد و مورد پخت قرار گرفت و به منظور اعمال لايه هيدروكسي سوداليت آماده سازي شد. پايه آماده شده داخل نگهدارنده قرار گرفت و داخل اتوكلاو قرار گرفت، و از سل سنتزي پودر هيدروكسي سوداليت استفاده شد، و اتوكلاو داخل آون در زمان مشخص قرار گرفت و به روش هيدروترمال پوشش داده شد، و سپس به آرامي خنك شد و از آون خارج گرديد. در اين مرحله، اثر زمان بر روي ايجاد غشا مورد بررسي قرار گرفت. و با بررسي هاي فازي و ريز ساختاري و همچنين انجام تست تراوش تبخيري، بهترين زمان براي سنتز غشا انتخاب شد.
در ادامه بررسي گرديد كه عمر اين غشا در طي عملكرد چگونه است، در نهايت به تغيير در جنس زير پايه با ايجاد لايه مياني پرداخته شد، و تاثير آن بر روي غشا مورد بررسي قرار گرفت.
-
لينک به اين مدرک :