-
شماره ركورد
14867
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
14867
-
پديد آورنده
مهدي اميني نسب
-
عنوان
ارائه يك روش كارا براي وارسي روند اجرا براي سامانههاي نهفته اتكاپذير
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
معماري سيستمهاي كامپيوتري
-
سال تحصيل
مهرماه1394
-
تاريخ دفاع
مهرماه1394
-
استاد راهنما
دكتر مهدي فاضلي - دكتر احمد پاطوقي
-
دانشكده
كامپيوتر
-
چكيده
چكيده:
امروزه طراحي سامانههاي نهفته اتكاپذير به جهت بهرهبرداري از آنها در كاربرد هاي بحراني ايمن،بهسرعتافزايشيافته است. سامانههايبحراني ايمن به سامانههايياطلاقميشوند كه وقتي به خطر بيفتند بحران به وجودميآيد. بهعنوانمثالميتوان به سامانههاي هوا و فضا، ناوبري، موشكي و هستهاياشاره نمود. يك سامانه اتكاپذير نيز به سامانهاي گفته ميشود كه بتواند يك سرويس يا يك خدمت را در يك مدتزمان خاص و يا تا تكميل يك مقدار مشخصي از كار بدون وقفه انجام دهد.بهمنظوربهرهگيري از سامانههاي نهفته اتكاپذير در كاربرد هايبحراني ايمن، اتكاپذيري سامانههاي نهفتهبايداز اهميت بسيار بالايي برخوردار باشد.
يكي از روش هاي كارا براي بالابردن قابليت اتكاي سامانه نهفته وارسي روند اجراي برنامه هاي موجود در آن مي باشد. در گام نخست، ما يك روش كارا براي وارسي روند اجرا معرفي نمودهايم. در روش پيشنهادي يك پردازه كه ما آن را پردازه مراقب ناميدهايم مسئوليت وارسي روند اجراي ديگر پردازههاي موجود در سامانه را بر عهده دارد. مزيت روش پيشنهادي ما نسبت به روشهاي نرمافزاري موجود، اين مورد است كه دستكاري برنامه را كمينه نمودهايموبه دليل عدم حضور دستورات وارسي در خود برنامه، باعث كاهش آسيبپذيري آن در برابر خطاي روند اجرا شده ايمن. بعلاوهروش پيشنهادي قابليت وارسي نمودن چندين برنامه را بهصورتهمروند در سامانه دارا ميباشد. علاوه بر اين روش پيشنهادي ما محيطهاي چند نخي و چندهستهاي را نيز پشتيباني ميكند.
در گام دوم به طراحي و پيادهسازي ابزار تزريق اشكال متناسب با روش پيشنهادي پرداختهايم.
در گام سوم فرآيند تزريق اشكال را انجام داده و سناريوي تزريق بدينصورتاست كه كليه پردازههاي برنامه هاي محك Mibenchبه همراه پردازه مراقب در سيستمعامل موجود در سامانه اجراشده و ابزار تزريق اشكال همروند به كليه پردازههابهغيراز پردازه مراقب اشكال تزريق ميكند و پردازه مراقب روند اجراي ديگر پردازهها را وارسي كرده و نتايج را در فايلهاي مربوط به هر پردازه مينويسد. پس از تحليل فايلهاي بدست آمده ميزان تشخيص اشكال با در نظر گرفتن سطح اطمينان 99% بين 95.23% و 97.12% به دست آمده است.
در گام چهارم به كمك ابزار بررسي كارايي سيستم به نام Oprofile كه يكي از دقيقترين ابزار بررسي كارايي در سيستمعامل لينوكس است مقادير سربار زمان اجرا و حافظه و ديگر پارامترهاي لازم براي روش پيشنهادي خود محاسبه نمودهايم.
واژههاي كليدي:سامانههاي اتكاپذير، وارسي روند اجرا، پردازه مراقب، تزريق اشكال، تحملپذيري اشكال
-
لينک به اين مدرک :