-
شماره ركورد
14947
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
14947
-
پديد آورنده
داود عبداله زاده صومعه
-
عنوان
ارائه مدل مشاركت و تامين مالي احداث و بهره برداري از خط 6 متروي تهران
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
عمران گرايش مهندسي مديريت ساخت
-
سال تحصيل
فروردين 1394
-
تاريخ دفاع
فروردين 1394
-
استاد راهنما
دكتر مصطفي خانزادي
-
استاد مشاور
دكتر سيد جعفر سجادي
-
چكيده
چكيده
تامين منابع مالي ساخت و بهره برداري از سيستم حمل و نقل ريلي شهري همواره دغدغه اصلي مسوولان مربوطه بوده كه بايد به طور همزمان توسط دولت و شهرداري صورت پذيرد.
در شرايط جامعه ايران كه كمتر بانك خارجي اجازه تسهيلات دهي به شركت هاي ايراني را دارد، توجه به مسائل مالي پروژه ها محسوس تر است و اهميت استفاده از منابع مالي داخلي را مضاعف مي كند. از سوي ديگر روش هاي سنتي تامين مالي پروژه هاي زيربنائي، همچون تامين مالي به اتكاء تضامين شركت يا تامين مالي به اتكاء تضامين دولت، ديگر قادر به برآوردن نياز و هدف مذكور خصوصاٌ در كشورهاي در حال توسعه نمي باشند .در نتيجه، نياز به طراحي و ابداع مدل مالي جديدي در زمينه جذب منابع مالي كلان جهت انجام پروژه هاي زيرساختي و احداث خطوط مترو لازم و ضروري بنظر مي رسد.
مدل پيشنهادي مشاركت و تأمين مالي احداث و بهره برداري از خط 6 متروي تهران، استفاده از پتانسيلهاي موجود در بورس و فرابورس به شكل ايجاد صندوق زمين و ساختمان و تشكيل يك صندوق با سرمايهگذاري شهرداري، بصورت قرار دادن املاك موجود و بارگذاري لازم در قالب مجتمعهاي ايستگاهي تحت مديريت صندوق ميباشد. در اين قالب پيشنهادي، كليت پروژه به صورت BOT تعريف شده و ساخت، بهرهبرداري و نگهداري از خط 6 بصورت مشخص به صندوق واگذار ميگردد و صندوق پس از ايجاد ساختار مناسب در بهرهبرداري از خط و توسعه املاك استيجاري كل خط و املاك باقيمانده را كه جهت برقراري تعادل در قيمت بليت و ايجاد درآمد پايدار براي شهرداري بوجود آمده است را به شهرداري باز ميگرداند.
به منظور بررسي جامع مدل پيشنهادي ابتدا آناليز دقيقي از هزينه هاي اجراي خط شش شامل: هزينه هاي ساخت تونل، ايستگاه ها و تجهيزات، هزينه هاي ساخت، تبليغات و فروش مجتمع هاي ايستگاهي، هزينه هاي صندوق، هزينه هاي سود پرداختي سهام، خريد سهام، هزينه دوره بهره برداري و ساير هزينه ها انجام پذيرفته است. سپس درآمد ناشي از فروش سهام صندوق، فروش مجتمع هاي ايستگاهي، يارانه پرداختي دولت بابت دوره ساخت و بهره برداري، درآمد ناشي از فروش بليت، درآمد ناشي از اجاره فضاهاي باقيمانده از مجتمع هاي ايستگاهي، درآمد هاي پايدار دوره بهره برداري و يارانه پرداختي دوره بهره برداري از سوي شهرداري محاسبه شده است. براساس تحليل قطعي، مقادير IRR و NPV با نزخ 20% به ترتيب 27% و مثبت 614،6 ميليارد ريال محاسبه گرديد كه نشان از اقتصادي بودن پروژه دارد.
واژههاي كليدي: خط 6 مترو تهران، مدل مالي، حمل ونقل ريلي، صندوق سرمايه گذاري زمين و ساختمان
-
لينک به اين مدرک :