-
شماره ركورد
14986
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
14986
-
پديد آورنده
علي رشيدنسب ميبدي
-
عنوان
بررسي امكان استفاده از امواج راديويي آلتراسونيك در بهبود خواص رئولوژي و مهندسي بتن
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
سازه
-
سال تحصيل
بهمن1392
-
تاريخ دفاع
بهمن1392
-
استاد راهنما
دكتر مصطفي خانزادي - دكتر طيبه پرهيزكار
-
دانشكده
عمران
-
چكيده
چكيده
امروزه بتن پر¬مصرف¬ترين مصالح ساخت¬و¬ساز در دنيا به شمار مي¬رود و در اين مصالح، آب بيشترين حضور را دارد. لذا بررسي خصوصيات آب موجود در بتن از اهميت بالايي برخوردار است و مي¬توان با كنترل خصوصيات آب بتن و ايجاد تغييرات بنيادين در آن، تغييرات قابل ملاحظه¬اي در خواص رئولوژي و مقاومتهاي مهندسي بتن پديد آورد. در سالهاي گذشته محققان توجه ويژه¬اي بر روي تغيير ساختاري آب بتن داشته¬اند و راهكارهاي مختلفي براي ايجاد تغييرات كنترل شده در آن ارائه داده¬اند.
از موثرترين راهكارهاي غيرعاملكه بدون استفاده از مواد افزودني درجهت بهبود خواص بتن عمل مي¬نمايد،مي¬توان به تكنولوژي امواج راديويي با طول موج بلند اشاره نمود كه با ايجاد تغييراتي در چيدمان دوقطبي¬هاي آب و تجمعات خوشه¬اي آنها، باعث تغيير در برخي پارامترهاي فيزيكي و خصوصيات ذاتي آب همچون كشش سطحي و لزجت مي¬شود كه با بهره گيري از اين آب فرآوري شده در ساخت بتن، مي¬توان به محصولي با دوام بيشتر و نفوذپذيري كمتري رسيد كه در شرايط خاص مقاومت¬هاي مهندسي همچون مقاومت فشاري مطلوب¬تري دارند.
در پژوهش حاضر تلاش شده با بررسي نتايج آزمايشگاهي حاصل از 220 نمونه بتني، تغييرات بتن پس از اعمال فرآوري امواج راديويي آلتراسونيك مورد تدقيق قرار گيرد. آنگونه كه نتايج حاصل از اين آزمايشها نشان مي¬دهد، اين فناوري دوام بتن را بطور محسوسي افزايش داده و نفوذ ناپذيري بتن كه عامل مهمي در جلوگيري از خوردگي ميلگرد مي¬باشد را بهبود بخشيدهاست. اهميت اين موضوع خصوصا در مناطق ساحلي و نواحي در معرض خطر حمله كلر و سولفات بسيار نمايان است. همچنين تاثير اين تكنولوژي بر مقاومت فشاري بتن چندان مثبت نبودهاست.
استفاده از فناوري امواج راديويي در صنعت بتن، به دليل سهولت اجرا، عدم نياز به تخصص و مهارت و نيز صرفه اقتصادي، مي¬تواند تركيب بهينه¬اي از مصالح و شيوه¬هاي تاثيرگذار بر بتن را رقم بزند كه گستره ساخت و ساز را تحت تاثير قرار مي¬دهد.
كلمات كليدي: فرآوري غيرعامل، تكنولوژي امواج، امواج راديويي با طول موج بلند،نفوذناپذيري
-
لينک به اين مدرک :