-
شماره ركورد
15209
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
15209
-
پديد آورنده
رامبد محمدي يار
-
عنوان
ارائه الگوئي براي مديريت مصرف آب با استفاده از مدلهاي بازاريابي اجتماعي در شركت آب و فاضلاب منطقه يك شهرتهران
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
مديريت اجرائي - استراتژيك
-
سال تحصيل
آبان ماه 1394
-
تاريخ دفاع
آبان ماه 1394
-
استاد راهنما
دكترمهدي غضنفري
-
دانشكده
صنايع
-
چكيده
چكيده
كشور ايران با متوسط بارش ساليانه240 تا 250 ميلي متر در سال ، در زمره مناطق نيمه خشك دنياست. محدوديت منابع تأمين آب، كاهش نزولات جوي ، بالارفتن سرانه مصرف ، هزينه گزاف بازيافت پساب فاضلاب هاي خانگي ، رشد روزافزون جمعيت وديگر محدوديتها و مشكلاتي كه در زمينه منابع تامين آب وجود دارد ضرورت مديريت تلفات آب در هر يك از بخش هاي تأمين ، انتقال و توزيع و مديريت مصرف آب در حوزه هاي كشاورزي و تامين آب شرب را تشديد كرده است.
عليرغم تهيه اسناد بالادستي و مطالعات فني و عمومي توسط سازمانهاي متولي آب در كشور ، به منظور مديريت بهينه مصرف آب ، به نظر مي رسد انجام اقدامات فني بدون آگاهي بخشي و فراهم نمودن شرايط تغيير در فرهنگ صحيح مصرف و همكاري آگاهانه و داوطلبانه آحاد افراد جامعه با طرحها و رفتارهاي مصرف صحيح ، دستيابي به مديريت بهينه منابع آب بصورت پايدار و مداوم امكان پذير نباشد .
ضمن اينكه تاكنون همراهي آگاهانه يا ترغيب كننده مصرف كنندگان با سياستها و برنامه هاي مديريت مصرف ، كمتر بصورت راهبردي و برنامه ريزي شده به ياري طلبيده شده است ولي با توجه به وضعيت بحراني منابع آب در كشور ، لازم است تا برنامه ريزان و مديران حوزه هاي مربوطه در وزارتخانه هاي نيرو ، جهاد كشاورزي و همينطور شركتهاي وابسته ، به عنوان متوليان اصلي مديريت منابع و توزيع آب در سطوح كلان و خرد ، اين موضوع را مورد توجه بيشتري قرار دهند.
بحران مزمن آب در كشور و اهميت روز افزون مديريت منابع آب در كشور لزوم برنامه ريزي هدفمند براي مديريت و نهادينه سازي رفتارهاي صحيح مصرف آب را اجتناب ناپذير كرده است و اين اهميت باعث گرديد تا در اين تحقيق به موضوع مديريت مصرف آب پرداخته شود و ضمن شناسائي عوامل موثر بر مصرف بي رويه آب و عوامل تاثير گذار بر رفتارهاي صحيح مصرف ، الگوئي متناسب با شرايط فرهنگي ، اقتصادي و اجتماعي براي محدوده مورد مطالعه ارائه گردد.
در اين تحقيق كه در قالب پايان نامه كارشناسي ارشد صورت گرفت ضمن مطالعه و بررسي ادبيات و تحقيقات پيشين مرتبط با بازاريابي اجتماعي و مديريت مصرف بصورت عام در داخل و خارج از كشور در فصل دوم ، در فصل سوم روشي براي تحقيق انتخاب گرديد تا بتواند جوانب موضوع را مورد بررسي و پوشش قرار دهد و در نهايت با تحليل داده هاي حاصل از روش تحقيق ، الگوئي مناسب و متناسب براي محدوده مورد مطالعه ارائه گردد.
در تحقيق انجام شده پس از بررسي موضوع ، منابع و پيشينه هاي داخلي و خارجي ، سئوالاتي تظيم و مصاحبه با خبرگان صنعت آب و فاضلاب در اين خصوص انجام شد.سپس از ميان پاسخهاي ارائه شده توسط خبرگان ، عوامل احتمالي موثر بر مصرف بي رويه آب و همچنين عواملي كه مي توانند منجر به تاثير گذاري بر مديريت مصرف آب گردد شناسائي گرديد .
بر مبناي شاخصهاي به دست آمده و تقسيم بندي اين شاخصها بر مبناي عوامل موثر بر مصرف بي رويه آب و تقسيم بندي عوامل تاثير گذار بر مصرف بهينه آب در چارچوب آميخته بازاريابي ، پرسشنامه طراحي گرديد . روائي پرسشنامه با استفاده از نظرات استاد راهنما و خبرگان و همينطور بازخوردي كه از تكميل پرسشنامه توسط تعدادي از مشتركين دريافت شد مشخص گرديد و پايائي آن با محاسبه ضريب آلفاي كرونباخ (86/0) مورد تائيد قرار گرفت.
با توجه به گستردگي مشتركين تحت پوشش شركت آب و فاضلاب منطقه يك تهران ، با استفاده از فرمول تعيين حجم نمونه نامعين كوكران ، حجم نمونه تعيين گرديد و پرسشنامه ها بين نمونه ها بصورت تصادفي توزيع و جمع آوري شد و بررسي و تحليل پرسشنامه هاي تكميل شده با استفاده از نرم افزار SPSS انجام گرديد .
در فصل چهارم تحليل پرسشنامه ها از لحاظ جمعيت شناسي و طبقه بندي هريك از متغيرها و ميزان تاثير گذاري آنها و شاخصهاي مربوط به هريك ازآنها عوامل انجام گرفت و در فصل پنجم با توجه به نتايج به دست آمده ، طراحي الگو انجام گرديد.
الگوي پيشنهادي در اين تحقيق بصورت كلي ارائه گرديد و راهبردهاي موثر بر اساس مطالعه رفتار مصرف مشتركين آب در محدوده تحت پوشش شركت آب و فاضلاب منطقه يك شهر تهران، تعيين و ارائه شده است. اين راهبردها با شناسائي عوامل موثر بر ميزان مصرف مشتركين وبر مبناي آميخته بازاريابي اجتماعي تدوين گرديده است.
واژههاي كليدي:مديريت مصرف، بازاريابي اجتماعي، رفتار مصرف
-
لينک به اين مدرک :