-
شماره ركورد
15421
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
15421
-
پديد آورنده
محسن كاظمپور چورسي
-
عنوان
مكانيابي بهينه نشانگر خطا و سكسيونر بهصورت همزمان بهمنظور بهبود قابليت اطمينان سيستم توزيع
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
برق قدرت گرايش سيستم
-
سال تحصيل
اسفند 1394
-
تاريخ دفاع
اسفند 1394
-
استاد راهنما
دكتر رضا دشتي
-
چكيده
چكيده
قابليت اطمينان شبكههاي توزيع انرژي الكتريكي يكي از موارد اساسي است كه توجه بسياري از شركتهاي فعال در بخش توزيع را به خود جلب كرده است. افزايش قابليت اطمينان شبكه از طريق كاهش در زمان قطعي مشتركين و تعداد دفعات قطعي آنها ميسر ميشود. زمان قطعي مشتركين وابسته به زمان خطايابي، زمان كليدزني و رفع خطا و بازيابي نهايي شبكه به حالت كار عادي است. يكي از تجهيزات مهمي كه براي مكانيابي سريع خطا استفاده ميشود، مسيريابهاي خطا(نشانگرهاي خطا) است كه بهطور گسترده در شبكههاي برق استفاده ميشود و در دو نوع مخابراتي و دستي موجود هستند. از طرف ديگر سكسيونرها و كليدهاي مانور عمدهترين راه بهبود قابليت اطمينان شبكههاي توزيع هستند كه باعث بهبود كليدزني و عمليات مانور و درنهايت بازيابي بارها ميشوند.
مقولهي مهم ديگر در شبكههاي توزيع، جايابي سكسيونرهاي باز(بازآرايي) در اين نوع شبكهها است. بازآرايي در شبكه توزيع روندي است كه در آن با تغيير وضعيت كليدهاي باز و بسته موجود در شبكه، آرايش فيدرها تغيير ميكند. يكي از مهمترين اهداف بازآرايي شبكه توزيع، كاهش تلفات و بهبود پروفيل ولتاژ است، ولي بايستي بازآرايي موردنظر از ديدگاه قابليت اطمينان نيز حالت بهينهاي داشته باشد. بنابراين لزوم توجه به بحث بازآرايي با در نظر گرفتن تلفات و شاخصهاي قابليت اطمينان وجود دارد.
در اين رساله نخست نحوه تأثيرگذاري تجهيزات نشانگر و سكسيونر بسته از هر دو نوع در زمان بازيابي بارها در اثر وقوع خطا و نحوه در نظر گرفتن عدم قطعيت عملكرد اين تجهيزات تشريح شده و فرمولبندي ميشود. جايابي تجهيز سكسيونر و نشانگر دستي و مخابراتي بهصورت همزمان و جداگانه در چندين سناريو انجام ميشود. براي بهينهسازي از الگوريتم جغرافياي زيستي استفادهشده و نتايج روي سيستم تست 16 باس واقعي در ايران و RBTS4 پياده شده است.
در قسمت دوم رساله، بازآرايي بهمنظور بهبود همزمان تلفات و قابليت اطمينان انجامشده است. شاخصهاي قابليت اطمينان SAIFI، SAIDI و ميانگين انرژي توزيع نشده(AENS) مدنظر بوده است. از روش بهبود نرخ خرابي در اثر تغييرات جريان خطوط استفادهشده است. به دليل پيچيدگي بالاي حل مسئله، در اين قسمت نيز الگوريتمهاي بهينهسازي مبتني بر جغرافياي زيستي(BBO) و GA و PSO بهكاررفتهاند. براي حل چندهدفه مسئله نيز از الگوريتم معروف NSGA-II استفادهشده است. الگوريتمهاي مذكور روي سيستم تست 33 باس IEEE پياده شدهاند.
واژههاي كليدي: شبكهي توزيع، نشانگر خطا، سكسيونرمعمولا بسته، جايابي، بازآرايي، الگوريتم BBO
-
لينک به اين مدرک :