-
شماره ركورد
15525
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
15525
-
پديد آورنده
عليرضا قهرماني اوغاني
-
عنوان
طراحي موزهي ورزش در تعامل با ساختارهاي طبيعت ساخت
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
معماري (گرايش فناوري)
-
سال تحصيل
اسفند ماه1394
-
تاريخ دفاع
اسفند ماه1394
-
استاد راهنما
دكتر كريم مردمي
-
دانشكده
معماري و شهرسازي
-
چكيده
اين پاياننامه تأثير الگوبرداري از طبيعت در شكلدهي يك فضاي معماري را مورد بررسي قرار ميدهد كه در پي طراحي نوعي فضاي نمايشگاهي (موزهي ورزش) براي معرفي، حفظ و نمايش ورزش و آثار آن ميباشد.
نگاهي به تاريخ معماري از زمان خلقت انسان تا عصر حاضر، نشاندهندهي ارتباط مستمر انسان با طبيعت در ايجاد و شكلدهي معماري، چه در بناهاي سنتي و چه در بناهاي امروزي بوده است. پتانسيلهاي موجود در طبيعت و هماهنگي موجود بين فرم، سازه و عملكرد در آن بر اهميت توجه به طبيعت ميافزايد، زيرا آنچه كه در طبيعت مشاهده ميكنيم حاصل ميليونها سال تكامل ،كنشها و واكنشهادر آن است.
هدف اين پژوهش ارائهي طرحي است كه ويژگيهاي ساختاري موجود زندهي طبيعي (لاكپشت) را جهت رسيدن به فرمي در هماهنگي با سازه الگو قرار ميدهد. جهت هماهنگي بيشتر با طبيعت ، سايت پروژه در يك بستر سبز و تقريبا بكر در اراضي عباسآباد تهران انتخاب شد. در راستاي طراحي ابتدا نمونههايي از موجودات زنده درطبيعت موردبررسي و تحليل قرارگرفته و نمونهاي كه با موضوع هماهنگي بيشتري داشت انتخاب شد.
آناتومي و ساختار فيزيكي موجود زندهيانتخابشده يعني لاكپشت، به روش كتابخانهاي و نيز مشاهدات مستقيمدر آزمايشگاههايزيستشناسي و نيز موزههاي علوم طبيعي موردبررسي قرار گرفت. هندسه، تناسبات و ويژگيهاي مكانيكي لاكپشتبررسي و استخراج گشته و اين اصول در طراحي به كار گرفته شد.
مصاحبه با صاحبنظران در زمينهي زيست – جانورشناسي و بررسي نمونههاي شاخص معماري و بناهاي معماران بنامي كه از طبيعت الهام گرفته بودند و نيز مطالعه و بررسي آثار فعالان در زمينهي بايونيك در معماري كمكهاي فراواني در شكلدهي اين پاياننامه داشت.
واژههاي كليدي: موزه، ورزش، طبيعت، بايونيك، سازه، معماري بايونيك
-
لينک به اين مدرک :