-
شماره ركورد
15605
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
15605
-
پديد آورنده
سيدمحمدمهدي كاظمي
-
عنوان
برنامه ريزي توليد و موجودي مواد زوال پذير در زنجيره تامين با درنظر گرفتن جايگزيني
-
مقطع تحصيلي
دكتري
-
رشته تحصيلي
مديريت سيستم و بهره وري
-
سال تحصيل
آذر1394
-
تاريخ دفاع
آذر1394
-
استاد راهنما
دكترابراهيم تيموري
-
استاد مشاور
دكتر مهدي حيدري - دكتر سيدعباس كاظمي
-
دانشكده
صنايع
-
چكيده
چكيده
مطالعات پژوهشي و نمونه هاي عملي صورت گرفته در رابطه با زنجيره تامين مواد زوال پذير (مدلها، سياستها و مانند آن) گوياي اهميت اين موضوع در مسائل كاربردي است.
با توجه به اينكه اقلام زوال پذير در سطح دنيا حجم قابل توجهي از مبادلات را تشكيل مي دهند و زوال فساد آنها امري جبران ناپذير است و اينكه بسياري از اقلام زوال پذير در صورت عدم جايگزيني هم باعث تسريع در زوال و فساد بقيه اقلام ميشوند (مانند محصولات غذايي و سبزيجات) و هم موجبات نارضايتي مشتري را فراهم كرده و موجب سلب اعتماد وي ميشوند، لذا مناسب است كه بحث جايگزيني بطور ويژه مورد توجه واقع شود، همچنين با توجه به اين كه امروزه نگاه كلان و در حد زنجيره تامين مورد توجه است، مناسب است كه بحث جايگزيني اقلام زوال پذير در سطوح مختلف زنجيره مورد توجه واقع شود.
نظر به اينكه جايگزيني اقلام زوال پذير و مواد فسادپذير ميتواند در كاهش هزينه هاي كل زنجيره تامين بسيار موثر باشد و زنجيره هاي تامين مختلف از جمله زنجيره هاي تامين مرتبط با صنايع غذايي و بسياري از صنايع توليدي مانند پتروشيمي ها و نيز توزيع كننده ها با اين مساله سر و كار دارند تحقق مدلهاي رياضي مربوطه و بيشينه كردن سود با بهره گيري از امر جايگزيني امري ضروري بنظر مي رسد.
افزون بر اين و در نتيجه همين بررسي ها ميتوان بحث مدلهاي جايگزيني را در هر سطح زنجيره تامين و نهايتا بصورت يك مدل كلي در كل زنجيره مدنظر قرار داد.
در اين تحقيق پس از مرور ادبيات و يافتن شكافها به توسعه مدلهايي رياضي جهت برنامه ريزي توليد و موجودي اقلام زوال پذير در زنجيره تامين با در نظر گرفتن جايگزيني پرداخته خواهد شد وسپس راه حل مناسب آن ارائه خواهد گرديد. هدف از ارايه و حل مدلها حداكثر نمودن تابع سود مي باشد. بدين منظور و بصورت گام به گام مدلهاي رياضي 5 گانه اي توسعه داده شد كه نهايتا به دو مدل نهايي كه داراي كاربرد در صنايع مختلف نيز هست منجر شد. در اين مدلها سعي گرديده كه بحث برنامه ريزي توليد و موجودي مواد زوال پذير در سطوح مختلف زنجيره مد نظر قرار گيرد و با توسعه مدل ها و در نظر گرفتن مباحثي از قبيل تقاضاي وابسته به قيمت، اضافه شدن كمبود، جايگزيني و سياست ايجاد هماهنگي در زنجيره تكميل گردد.
واژههاي كليدي:زنجيره تامين، موجودي، زوال پذيري، جايگزيني
-
لينک به اين مدرک :