-
شماره ركورد
15663
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
15663
-
پديد آورنده
علي پوياني
-
عنوان
ارائه مدلي براي ارزيابي و اولويت بندي احداث خطوط ريلي جديد با استفاده از روش تركيبي تحليل شبكهايومهندسي ارزش
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
حمل ونقل ريلي
-
سال تحصيل
اسفند ماه 1394
-
تاريخ دفاع
اسفند ماه 1394
-
استاد راهنما
دكتر حميدرضا احـدي
-
دانشكده
راه آهن
-
چكيده
بخش زيادي از بودجه¬هاي عمراني در بسياري از كشورهاي جهان، صرف پروژه¬هاي حمل¬ونقل مي¬شود. غالبا اينگونه پروژه¬ها در تمام سيستم¬هاي حمل¬ونقل بسيار سرمايه¬بر هستند و به همين دليل، هرگونه صرفه-جويي -حتي صرفهجويي اندك- در اين پروژه¬ها، مي¬تواند منجر به منافع اقتصادي قابل توجهي گردد. از طرفي اجراي همزمان پروژه¬هاي متعدد در بخش حمل¬ونقل ريلي، در بسياري از مواقع، به دليل بودجه¬هاي محدود، امكان¬پذير نيست و لازم است پروژه¬هاي مصوب و آماده اجرا، بر اساس معيارهاي مشخصي اولويت¬بندي و اجرا شوند. مهندسي ارزش يكي از تكنيك¬هاي مديريتي است كه اين قابليت را دارد تا ضمن افزايش كاركرد پروژه¬ها، كاهش قابل توجهي در هزينه¬ها و زمان اجراي پروژه ايجاد نمايد و از طريق حذف فعاليت¬هاي زائد، ارزش پروژه¬ها را افزايش دهد.
به دليل همين ويژگي¬ها در صورتي كه از معيارهاي مهندسي ارزش براي اولويت¬بندي اجراي پروژه¬هاي عمراني در بخش حمل¬ونقل ريلي استفاده گردد، مي¬توان انتظار داشت تا پروژه¬هايي در اولويت اجرا قرار گيرند كه قابليت بيش¬تري براي كاهش هزينه و زمان اجراي پروژه داشته باشند.
در اين پژوهش، با استفاده از نظر كارشناسان حوزه حمل¬ونقل ريلي، يازده معيار متناسب با معيارهاي مهندسي ارزش انتخاب شده و با استفاده از اين معيارها، پنج پروژه احداث خطوط ريلي جديد با استفاده از روش تحليل شبكه¬اي، اولويت¬بندي شده است. بر اساس نتايج بدست آمده، اجراي پروژه بم-جيرفت داراي بالاترين اولويت اجرا و هم¬چنين معيار هزينه اجرا داراي بيش¬ترين وزن در بين معيارهاي مورد استفاده مي¬باشد.
بر اساس نتايج به¬دست آمده از اين مطالعه، چارچوبي براي بازنگري در مديريت تخصيص بودجه، متناسب با وزن هر پروژه پيشنهاد شده است كه مي¬تواند در اصلاح نظام كنوني تخصيص بودجه مورد استفاده قرار گيرد. در ادامه و به منظور اعتبارسنجي نتايج بدست آمده از مدل تحليل شبكه¬اي، اين نتايج با استفاده از چهار روش تصيم¬گيري چندمعياره ديگر شامل روش تحليل سلسله¬مراتبي، روش سا، روش تاپسيز و روش نسبت منافع به هزينه¬ها مجددا ارزيابي شد و نتايج به¬دست آمده از روش تحليل شبكه¬اي با نتايج بدست آمده در هر چهار روش اشاره شده انطباق دارد. هم¬چنين نتايج تحليل حساسيت نشان مي¬دهد كه مدل اولويت¬بندي پيشنهادي، بيش¬ترين حساسيت را به معيار كاهش تعداد تصادفات جاده¬اي و كم¬ترين حساسيت را به معيار هزينه بهره¬برداري دارد.
واژههاي كليدي:مهندسي ارزش، تحليل شبكه¬اي، پروژه¬هاي ريلي، اولويت¬بندي.
-
لينک به اين مدرک :