-
شماره ركورد
15762
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
15762
-
پديد آورنده
احسان محمدنژاد
-
عنوان
شناسايي و اولويتبندي راهكارهاي توليد محتوا مبتني بر ديدمان نوآوري باز و جمعسپاري؛ مطالعه موردي سيماي رسانه ملي
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
مديريت تكنولوژي
-
سال تحصيل
پاييز 1394
-
تاريخ دفاع
پاييز 1394
-
استاد راهنما
دكتر ميرسامان پيشوايي
-
استاد مشاور
دكتر محمدعلي شفيعا
-
دانشكده
صنايع
-
چكيده
چكيده
با ورود تلويزيون در زندگي مردم و ضمن پيشرفت فناوري و افزايش تعداد شبكههاي تلويزيوني و ماهوارهاي و رقابت شديد در بين اين شبكهها در جذب و اثرگذاري بر مخاطب، همواره اين موضوع مطرح بوده است كه برنامههاي تلويزيوني با چه رويكردي و به چه نحوي ساخته شوند. با توجه به مشكلات و سياستهاي برنامهسازي موجود، روشهاي مختلفي براي توليد توسط متخصصان امر مطرح شده است. يكي از مهمترين روشها، مشاركت خود بينندگان در فرآيند ساخت برنامه است. امري كه در اصطلاح علم نوآوري به آن نوآوري باز و يا نوآوري با رويكرد جمعسپاري در توليدات تلويزيوني گفته ميشود. پس از ابداع مفهوم اوليه نوآوري باز توسط هنري چسبرو، اين مدل در تلاقي با پديده جمعسپاري دستخوش تحولات چشمگيري در راستاي توسعه آن شد.
بر اساس مطالعات انجام گرفته تا كنون هيچ برنامهاي در صداوسيماي جمهوري اسلامي ايران با آگاهي كامل از شيوههاي علمي نوآوري باز توليد نشدهاند و تعداد اندك برنامههايي هم كه در مسير نوآوري باز حركت كردند مانند برنامه نردبان شبكه مستند سيما يا بخشي از برنامههاي شبكه نسيم، دست اندركاران و توليدكنندگان آنها اطلاعاتي از نوآوري باز و جمعسپاري نداشته و اتفاقي در اين مسير قرار گرفتهاند. در تحقيقات و پژوهشهاي محدودي هم كه در ايران صورت پذيرفته است، در برخي از آنها تنها به "برون سپاري" اشاره شده است. در پژوهشها و مقالات بينالمللي ارائه شده نيز مواردي يافت مي شود كه نياز است آنچه كه با مقدورات فرهنگي و اجتماعي ما سازگار است احصاء شود.
در اين تحقيق به دليل ماهيت اهداف و سوالات تحقيق از روش تحقيق تركيبي استفاده مي¬شود. در بخش كيفي از تحليل تِم جهت رسيدن به پاسخ سوالات تحقيق بهره گرفته مي¬شود. جامعه آماري اين تحقيق شامل مديران و كارشناسان رسانه ملي، خبرگان و صاحبنظران ارتباطات، جامعه شناسي و رسانه بوده¬اند. در اين تحقيق از طرح پژوهش كمي در دو مرحله استفاده شد. در مرحله اول مدل پيشنهادي را به منظور سنجش مطلوبيت آن با استفاده از ابزار پرسشنامه و مراجعه به خبرگان مورد به محك گذاشته شد. در مرحله دوم و بعد از استخراج راهكارهاي عملي و اجرايي كاربست مدل، جهت اولويت دهي به راهكارهاي بدست آمده از مصاحبه با نخبگان، از ابزار پرسشنامه استفاده شد؛ بدين صورت كه از نخبگان خواسته ميشود تا راهكارهاي بدست آمده را اولويت بندي كنند.
واژگان كليدي: نوآوري، نوآوري باز، جمعسپاري، توليد محتوا، شبكه هاي سيما
-
لينک به اين مدرک :