-
شماره ركورد
15769
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
15769
-
پديد آورنده
مسعود كدخدايي
-
عنوان
تحليل و ارزيابي فني و اقتصادي اثرات ترافيكي استفاده از سيستم حمل و نقل تركيبي دوچرخه و قطار سبك شهري در كلان شهرها (مطالعه موردي: شهر مشهد)
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
مهندسي برنامه ريزي حمل و نقل
-
سال تحصيل
اسفندماه 1394
-
تاريخ دفاع
اسفندماه 1394
-
استاد راهنما
دكتر افندي زاده
-
دانشكده
عمران
-
چكيده
چكيده:
يكي از بهترين راهكارهاي افزايش كارآيي و بهره وري سيستم هاي حمل و نقل همگاني انجام تحليل و ارزيابي فني و دقيق آنهاست. در اين پايان نامه نيز سيستم حمل و نقل تركيبي دوچرخه هاي اشتراكي و قطار سبك شهري مورد ارزيابي قرار گرفته و به عنوان مطالعه ي موردي نيز، اين سيستم حمل و نقلي در كلان شهر مشهد بررسي شده است. روش و متدولوژي اين تحليل و ارزيابي نيز به دو صورت تحليل سلسله مراتبي با استفاده از نظرات كارشناسان حمل و نقل و همچنين نظرسنجي از مسافرين اين مسير بوده است. در تحليل سلسله مراتبي با بررسي شاخص هاي مربوط به نوع مسير و نوع وسيله و نحوه بهره برداري و نيز ايمني، اهميت هركدام از اين معيارها و زيرمعيارهاي آنها در مطلوبيت سيستم مورد ارزيابي قرار گرفته است. در شيوه ي نظرسنجي نيز، فرضيه هايي در مورد كارايي اين سيستم نيز فرض شده است كه درستي آنها با توجه به نتايج نظرسنجي مورد سنجش قرار گرفته است.
براساس نتايج اين ارزيابي تأمين ايمني مسيرهاي ويژه دوچرخه سواري و فرهنگ سازي استفاده از دوچرخه و تأمين پيوستگي ايستگاه هاي دوچرخه و پوشش مسيرهاي فرعي به وسيله سيستم دوچرخه هاي اشتراكي از مهمترين اقدامات لازم براي تأمين كارآيي لازم و بهره وري مناسب و اقتصادي بودن سيستم دوچرخه هاي اشتراكي به عنوان مد تغذيه كننده در حمل و نقل هاي تركيبي مي باشند و سيستم دوچرخه هاي اشتراكي در كلان شهر مشهد نيز 59% از مطلوبيت مورد انتظار را تأمين كرده است. عوامل كاهش مطلوبيت آن براي مسافرين نيز عدم مكان يابي صحيح و پوشش مناسب مسيرهاي فرعي منتهي به مسير قطار سبك شهري و عدم پيوستگي مناسب ايستگاه هاي دوچرخه مي باشد. براساس آزمون آماري فرضيه ها نيز سيستم دوچرخه هاي اشتراكي شهر مشهد در سفرهاي تركيبي با قطار سبك شهري تأثير مثبتي در بهبود استفاده از حمل و نقل عمومي داشته و باعث كاهش هزينه سفر در محدوده مسيرهاي منتهي به مسير قطار شهري شده است اما تأثير چنداني در كاهش بار ترافيكي اين مسيرها و كاهش آلودگي هاي زيست محيطي در محدوده ي مذكور نداشته است.
واژه هاي كليدي: حمل و نقل تركيبي،تحليل سلسله مراتبي،دوچرخه اشتراكي،قطار سبك شهري
-
لينک به اين مدرک :