-
شماره ركورد
15827
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
15827
-
پديد آورنده
بهاره مظلوم ديزجي
-
عنوان
طراحي و ساخت زيست حسگر نوري مبتني بر فيبر نوري باريك شده
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
فوتونيك
-
سال تحصيل
اسفندماه1394
-
تاريخ دفاع
اسفندماه1394
-
استاد راهنما
دكتر محمد واحدي - دكتر علي ملكي
-
استاد مشاور
دكتر حسين ثقفي فر
-
دانشكده
فيزيك
-
چكيده
چكيده
در سا¬ل¬هاي اخير، فناوري ساخت زيست حسگرها پيشرفتهاي فراواني داشته استكهيكي از علل آن توسعه و بهبود روشهاي تشخيص بيماريها توسط زيست حسگرهابوده است. اين حسگرها به ابزاري بسيار دقيق، سازگار با محيطهاي مختلف، فشرده و هوشمند تبديلشدهاند. مهمترين زمينهكاربرد زيست حسگرها، در كاربردهاي پزشكي و آزمايش داروها، تشخيص بيماريهاو شناسايي عامل¬هاي محيطي استكه بهسرعتو روزبهروزدر حال پيشرفت است.زيست حسگرها ابزارهاي توانمندي جهت شناسايي و تشخيص مولكولهاي زيستي هستند. درواقع زيست حسگرها ابزارهاي تحليلي هستندكه ميتوان با بهرهگيري از موادي كه خود بيولوژيكي هستند، تركيب يا تركيباتي را شناسايي كنند و با آنها واكنش دهند،محصول اين واكنش بهصورت يك پيغام الكتريكي يا شيميايي بوده كه توسط آشكارسازها،آشكارسازي ميشود.
حسگرهاي ميدان ميراي فيبر باريك شدهكه يكي از جديدترين و محبوبترين عضو خانواده حسگرها هستند، به خاطر حساسيت و عمق نفوذ بالا، ابعاد كوچك و وزن اندكتوجهات بسيار زيادي را به خود جلب كردهاند.
اين پاياننامه به معرفي و ساخت زيست حسگر بر مبناي فيبر نوري باريك شده و لايه نشاني شيمياييبر روي آنبهمنظوراندازهگيري طيف خروجي در حضور استرپتاودين موجود در بافرميپردازد. در ابتدا به مفاهيم اصلي مورداستفاده در فيبرهاي نوري و محاسبه مدهاي فيبر نوري و همچنين كاربرد آنهابهعنوان زيست حسگر ميپردازيم. همچنين پديده تداخلي ايجادشده در فيبر نوري را كه مبناي شكلگيري طيف خروجي در آشكارساز هسترا بيان ميكنيم. در ادامه به كارهاي تجربي انجامشده براي ساخت زيست حسگر بيان ميشود. طريقه ساخت فيبر نوري باريك شده با قطر ميكرون و تثبيت شيميايي انجامشده بر روي آن بيان ميشود. در انتها طيف خروجي فيبر نوري باريك شده در معرض هوا و بار ديگر در حضور بافر و بار ديگر در حضور استرپتاودين موجود در بافر با استفاده از چشمه پهن باند و تحليلگر طيف نوري (OSA) اندازهگيري ميشودو اثر تغيير و جابهجايي طيف خروجي در حضور استرپتاودين موردبررسي و مقايسه قرار ميگيرد.در پايان پيشنهادهايي جهت ادامه پروژه و بهبود نتايج آن ارائه ميشود.
واژههاي كليدي: فيبر نوري باريك شده،زيست حسگر،تثبيت،بافرهاي زيستي،استرپتاودين
-
لينک به اين مدرک :