-
شماره ركورد
15851
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
15851
-
پديد آورنده
حسام الدين پولادي
-
عنوان
بهينه سازي مسير اگزوز موتور MG16-GD براي افزايش بازده حجمي و كاهش نوفه
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
سيستم هاي محركه
-
سال تحصيل
اسفندماه 1394
-
تاريخ دفاع
اسفندماه 1394
-
استاد راهنما
دكتر اميرحسن كاكايي - دكتر علي نصيري طوسي
-
دانشكده
خودرو
-
چكيده
چكيده
مساله نويز امروزه در طراحي خودروها و موتورها از اهميت قابل توجهي برخوردار است. موتورها مهمترين منبع نويز در خودروها در سرعت¬هاي پايين ميباشند و مهمترين منبع نويز در موتور هواي خروجي حاصل از احتراق مي¬باشد. يكي از مهمترين كارهايي كه براي كاهش نويز در اين مسير انجام ميپذيرد استفاده از منبع اگزوز و صدا¬خفهكن براي جلوگيري از انتقال ارتعاشات فركانس بالاي هواي خروجي از موتور ميباشد. البته نتيجه تقويت اين دو سيستم براي كاهش نويز معادل با كاهش بازده حجمي ميباشد. لذا در يك طراحي خوب لازم است تا حداكثر بازده حجمي در ازاي حداقل نويز طبق استانداردهاي تعيينشده بدست آيد.
جهت بهينه¬سازي مسير اگزوز در موتور از روش¬هاي سه¬بعدي و يك¬بعدي مختلفي استفاده شده مي¬شود. در اين تحقيق از روش يك¬بعدي با استفاده از نرم¬افزار جي¬تي¬پاور و با بررسي مدل¬هاي مختلف صداخفه-كن و مقايسه¬ي عملكرد آكوستيك آن¬ها، سعي شده است تا مدلي با عملكردآكوستيكي بالاتر براي رسيدن به حداكثر بازده حجمي در ازاي رعايت سقف هدف طراحي براي نويز خروجي از اگزوز بيابيم، كه اين بهينهسازي در سه دور آرام، نامي (توان) و حداكثر انجام شده است.
نتايج حاصل از مدل بهينه¬سازي شده نشان مي¬دهد كه افت انتقالي صداخفه¬كن در سه دور آرام، نامي و حداكثر به طور متوسط و به ترتيب 17، 34 و 122%افزايش يافته است در حالي كه توان ترمزي، گشتاور ترمزي و بازده حجمي موتور تقريباً بدون تغيير باقي مانده¬اند.
واژههاي كليدي:موتور احتراق داخلي، صداخفه¬كن، آكوستيك، جي¬تي¬پاور
-
لينک به اين مدرک :