-
شماره ركورد
15858
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
15858
-
پديد آورنده
اميرحسين مسلمي كبريا
-
عنوان
ارزيابي پتانسيل زمينلغزش در اثر روانگرايي شيبها (مطالعهي موردي)
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
خاك و پي
-
سال تحصيل
فروردينماه 1394
-
تاريخ دفاع
فروردينماه 1394
-
استاد راهنما
دكتر حبيب شاه نظري
-
دانشكده
عمران
-
چكيده
چكيده
روانگرايي خاك يكي از مهمترين، پيچيدهترين و بحث برانگيزترين عناوين مهندسي ژئوتكنيك لرزهاي ميباشد كه اثرات ويرانكنندهي آن ميتواند خسارات زيادي به ساختمانها، بندرها، شيروانيها و ... وارد نمايد. روانگرايي خاك پديدهاي است كه در آن خاكهاي اشباع در اثر تنش شديدي كه به آن اعمال ميشود، مقاومت خود را به طور كامل از دست داده و مانند مايع رفتار ميكنند. به دليل اهميت اين موضوع، محققان و كارشناسان در سال هاي اخير، روشهاي مختلفي براي پيشبيني و ارزيابي پتانسيل وقوع روانگرايي ارائه دادهاند. روشهاي تخمين و ارزيابي پتانسيل روانگرايي را ميتوان در دو گروه مشتمل بر روشهاي عددي و روشهاي آزمايشگاهي-تجربي تقسيم نمود. گروه اول روشهايي هستند كه با مبناي روشهاي اجزا محدود، تفاضل محدود، اجزا مرزي و ... به بررسي پتانسيل وقوع روانگرايي ميپردازند و گروه دوم به مجموعه روشهايي اطلاق ميشوند كه اساس آن بر مبناي روشهاي آزمايشگاهي-تجربي باشند.
در اين تحقيق، زلزلهي سال 2010 هائيتي به بزرگي 7 ريشتر به دليل وقوع روانگرايي در خاك كربناته، مبناي بررسي عددي پتانسيل وقوع روانگرايي در خاك كربناته ميباشد. محدودهي مطالعه شده قسمتي از منطقهي خليج Gonâve در هائيتي ميباشد كه در آن روانگرايي در طي زلزله در مصالح كربناته ي خاكريزي شده رخ داده است. خاك كربناته يكي از مصالح ژئوتكنيكي كمتر شناخته شده است كه به دليل منشأ پيدايش و ويژگيهاي محيطي خاص آن از تنوع رفتاري قابل توجهي برخوردارند. از طرفي، خاك مناطقي در جنوب ايران نيز از نوع كربناته ميباشند كه در سالهاي اخير در طي وقوع زلزله روانگرا شدهاند. ارزش بررسي محدودهي مورد مطالعه در هائيتي، به دليل پتانسيل وقوع روانگرايي خاكهاي كربناته در جنوب ايران ميباشد.
مبناي مدلسازي مقالات موجود در ارتباط با وضعيت سايت مورد مطالعه ميباشد. مدلسازي سايت روانگرا شده بر پايهي تفاضل محدود و با بهرهگيري از نرمافزارFlac2D انجام شده است. پس از مدلسازي در نرمافزار،به بررسي احتمال وقوع و عمق روانگرايي پرداخته شده و در انتها تطابق مناسبي بين نتايج مدلسازي با واقعيت مشاهده شده است. همچنين علاوه بر مدلسازي عددي، وقوع روانگرايي در سايت موردنظر با روش تنش تناوبي- اختصاصاً روش تنش تناوبي بر پايهي مقادير نفوذ استاندارد (SPT)- نيز مورد بررسي قرار گرفت كه نتايج آن حاكي از قابليت پيشبيني پتانسيل وقوع روانگرايي در روش تنش تناوبي در خاكهاي كربناته ميباشد.
واژههاي كليدي: روانگرايي، شيب، زلزلهيهائيتي، خاك كربناته.
-
لينک به اين مدرک :