-
شماره ركورد
15881
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
15881
-
پديد آورنده
ابوالفضل قرباني
-
عنوان
ارائه ي راهنماي طراحي منظر شهري (جداره هاي مسكوني) شهر هاي گردشگري - تفريحي با رويكرد بوم گرايي (نمونه موردي؛ شهر لواسان)
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
طراحي شهري
-
سال تحصيل
ارديبهشت ماه 1395
-
تاريخ دفاع
ارديبهشت ماه 1395
-
استاد راهنما
دكتر سيد عبدالهادي دانشپور
-
استاد مشاور
دكتر مصطفي بهزاد فر
-
دانشكده
معماري و شهرسازي
-
چكيده
چكيده
بررسي سير تحول در بنيان شهر نشيني و گذران اوقات فراغت نشان دهنده ي اهميت گردشگري و به خصوص اهميت گردشگري داخلي و نقش شهرها در اين حوزه است. گردشگري شهري در ادبيات طراحي شهري، مفهومي است كه با مؤلفه هاي سه گانه ي طبيعي، انسان ساخت و انساني سكونتگاه ها و عرصه ي پيراموني آن ها گره خورده و بر آن استوار است. در اين بين شهرهايي كه داراي جاذبه هاي ويژه اي در قالب بستر طبيعي، مصنوعي و يا فرهنگي باشند، به طور روز افزون به مكان هاي جالب توجه اي براي گردشگران تبديل مي شوند. از جمله مهمترين تحولاتي كه با اين روند رو به رشد همراه مي گردد، افزايش ساخت و سازها و تخريب ابنيه ي بومي در خلال اين تحولات است. اين تغييرات به وضوح سبب دگرگوني چهره ي اين شهرها در عرصه ي دروني و از دست رفتن مختصات زيستي(ويژگي هاي طبيعي) و تحديد اكوسيستم منطقه در عرصه ي فرا شهري مي شود. نظر به اين معضلات، پژوهش حاضر با هدف ارائه ي راهنماي طراحي منظر شهري(جداره ي مسكوني) شهرهاي تفريحي – گردشگري با رويكرد بوم گرايي از روش توصيفي- تحليلي استفاده كرده و پس از طرح ادبيات موضوع در دو حوزه ي گردشگري و منظر، جهت استخراج معيار هاي بوم گرايي در عرصه ي منظر شهري، ديدگاه صاحب نظران را مورد بررسي قرار داده و معيار هاي چهارده گانه اي را در اين زمينه ارائه كرده است.
سپس نظر به پژوهش هاي معدود صورت گرفته در سير تاريخ كالبدي لواسان جهت وصول به اهداف پژوهش از روش تحقيق اكتشافي براي جمعآوري اطلاعات ميداني، برداشت و دسته بندي نمونه ها در عرصه ي ابنيه مسكوني و جداره ها ي زمين هاي باير باغات استفاده گرديده است. نتايج اين پژوهش نشان دهنده ي اين نكته است كه همگام با اهميت يافت نمونه ي مطالعاتي به عنوان يك شهر گردشگري- تفريحي در 40 سال گذشته، ساخت و ساز هاي جديد عموماً در راستاي نوگرايي و بدون توجه به انگاره هاي بومي لواسان توسعه يافت و جذابيت هاي مصنوع و طبيعي اين شهر را به مخاطره انداخته اند. بنابر اين جهت حفظ و ارتقاء منظر شهري بر مبناي الگوهاي بومي و بوم آورد بستر، اين پژوهش به مستند سازي سير تحول ساختار و منظر ابنيه ي مسكوني در سه دوره ي روستا نشيني، شهر نشيني متقدم و متأخر لواسان بر مبناي اصول بوم گرايي پرداخته و اصول و ابداعات به كار رفته در سه سطح كلان، مياني و خرد در اين سير احصاء و در قالب راهنما و الگوي بهينه ي طراحي به عنوان رهيافتي براي طراحي معاصر ارائه گرديده است.
واژگان كليدي: لواسان،گردشگري، منظرشهري، بوم گرايي.
-
لينک به اين مدرک :