-
شماره ركورد
15890
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
15890
-
پديد آورنده
محمد صادق قربانعلي اللهياري
-
عنوان
كنترل ولتاژ و كاهش تلفات در شبكههاي توزيع هوشمند با استفاده از منابع انرژي پراكنده و تجديدپذير
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
سيستمهاي قدرت
-
سال تحصيل
بهار 1395
-
تاريخ دفاع
بهار 1395
-
استاد راهنما
پروفسور حيدر علي شايانفر
-
دانشكده
برق
-
چكيده
چكيده
با ورود منابع جديد توليد انرژي الكتريكي و همچنين تغيير در بارهاي شبكه، روشهاي نويني براي كنترل ولتاژ در سطوح مختلف سيستم اعم از انتقال و توزيع مورد نياز است. استفاده از بستر شبكه هوشمند ميتواند افقهاي جديدي را براي بكارگيري اين روشها نمايان سازد. در اين زمينه ارايه طرحهاي كنترل ولتاژ پيشرفته، راهكارها و نرمافزارهاي نوين ضرورياند تا در كنار ديگر تجهيزات كنترلي به كار گرفته شده و عملكرد هماهنگ و موثر شبكه هوشمند را تحقق بخشد.
نوآوريهاي شبكه هوشمند بر روي چندين عامل استوار است كه يكي از مهمترين اين موارد نفوذ منابع توليد پراكنده ميباشد. نفوذ منابع توليد پراكندهاي همچون سيستمهاي بادي و سيستمهاي فتوولتاييك در سيستمهاي قدرت به طور پيوستهاي در حال افزايش ميباشد. با آنكه سيستمهاي توليد پراكنده داراي تأثيرات مناسب در مواردي همچون قابليت اعتماد و تلفات توان هستند،گاهي اوقات به دليل توليد تواني كه با شرايط شبكه سازگار نيست دچار مشكلاتي در كنترل ولتاژ ميشود. به ويژه انتظار ميرود منابع توليد پراكنده باعث افزايش عمليات كليدزني تجهيزات كنترل ولتاژ معمولي همچون ترانسفورماتورهاي تغييردهنده تپ و خازنهاي موازي شوند.
در اين پاياننامه ابتدا مقدمهاي بر اهميت كنترل ولتاژ در شبكههاي هوشمند ذكر خواهد شد. همچنين ساختار پاياننامه و اهداف آن تشريح ميشود. سپس در مورد شبكههاي هوشمند، سيستمهاي توليد پراكنده و هماهنگي مطالب مقدماتي همراه با ويژگيهاي آنها و روابط رياضي آنها بيان ميشود.
به منظور بررسي مدلهاي پيشنهادي از شبكه توزيع نمونه واقعي 27 شينه شهر مشكين شهر استفاده شده و شبيهسازيها در سناريوهاي متفاوتي همچون عدم قطعيت سرعت باد و عدم قطعيت بار با نرمافزار MATLAB و روش بهينهسازي به وسيله الگوريتم PSO انجام گرفته است. مطالعات شبيهسازي نشان ميدهد كه تابع هدف را تحت شرايط مختلف شبكه از جمله عواملي مانند قدرت خروجي DGها، محل اتصال DGها به فيدر و مشخصات بارهاي متصل به فيدر ميتوان به دست آورد.
واژههايكليدي:كنترل ولتاژ، شبكههاي هوشمند، منابع توليد پراكنده، ترانسفورماتور تغيردهنده تپ، واحدهاياندازهگيري فازوري (PMU)
-
لينک به اين مدرک :