-
شماره ركورد
15971
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
15971
-
پديد آورنده
خشايار اسداللهي
-
عنوان
بررسي اثر تعداد دهانه بر آسيب پذيري لرزه اي پل هاي
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
عمران - زلزله
-
سال تحصيل
شهريور 1395
-
تاريخ دفاع
شهريور 1395
-
استاد راهنما
دكتر شايانفردكتر برخورداري
-
استاد مشاور
دكتر پهلوان
-
چكيده
چكيده
در سرتاسر دنيا بسياري از المان هاي مهم بحراني زيرساختي مانند ساختمان ها و پل ها در مناطق با خطر لرزه خيزي بالا واقع شده اند . پل ها به عنوان يكي از اصلي ترين سازه هاي مهندسي عمران در شريان هاي حياتي هر كشور هستند . همچنين زلزله هاي اتفاق افتاده در دهه هاي گذشته نشان داده است كه پل ها يكي از آسيب پذيرترين المان ها در سيستم حمل و نقل مي باشند . خرابي پل ها منجر به قطع ارتباط قسمت قابل توجهي از يك شبكه بزرگراهي شده كه علاوه بر خسارات قابل توجه مالي ، مانع امكان واكنش اورژانسي و سريع پس از زلزله مي گردد .
تعداد بسياري از پل هاي موجود در سيستم حمل و نقل ، پل هاي قوسي شكل هستند و همچنين از سوي ديگر امروزه به منظور برطرف كردن نيازهاي ترافيكي ، بيشتر شاهد اينگونه از پل ها مي باشيم . تحقيقات پيشين نشان داده كه پل هاي داراي قوس در پلان به دليل هندسه خاص آن ها ، عملكرد متفاوت و پيچيده اي در تحريك هاي لرزه اي نسبت به پل هاي مستقيم نشان مي دهند . پل هاي منحني شكل با توجه به شكل خاص مي تواند باعث تخريب در محل درز انبساط و ايجاد لنگر هاي پيچشي غير منتظر بر روي ستون هاي خود شود كه بايد اين موضوع در طراحي حتما لحاظ گردد .
در اين پايان نامه پس از بررسي يافته هاي پيشين از مشاهدات تجربي و آزمايشگاهي ، مودهاي بالقوه شكست و آسيب در پل ها مرور مي شود و نتايج مدل سازي پل قوسي عرشه جعبه اي در Opensees با بررسي ها و مطالعات حاصل از تحقيقات گذشته مقايسه مي شود . سپس 5 مدل پل عرشه جعبه اي با تعداد دهانه هاي مختلف در نرم افزار CSiBridge ساخته مي شود و اثرات لرزه اي بر آسيب پذيري آن ها ، با رسم منحني هاي شكنندگي بررسي و مقايسه مي شود . نتايج نشان دهنده افزايش دريفت هاي ستون ها با افزايش تعداد دهانه و همچنين افزايش احتمال آسيب پذيري پل هاي با دهانه هاي بيشتر بود .
كلمات كليدي : پل هاي قوسي ، آسيب هاي لرزه اي ، پل عرشه جعبه اي ، منحني هاي شكنندگي
-
لينک به اين مدرک :