-
شماره ركورد
15986
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
15986
-
پديد آورنده
رعنا سليمانپور اصل نواسر
-
عنوان
طراحي هنرستان هوشمند خورشيدي با تاكيد بر زمينه گرايي و پايداري محيطي
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
پايدار
-
سال تحصيل
تير ماه 1395
-
تاريخ دفاع
تير ماه 1395
-
استاد راهنما
دكتر محمد علي خان محمدي - دكتر محسن فيضي
-
دانشكده
معماري و شهرسازي
-
چكيده
چكيده
انرژى همواره نقش مهمى در توسعه انسانى و اقتصادى و رفاه جامعه داشته است. جوامع امروزى از انرژى بيشتر و بيشترى در بخش هاى صنعت، خدمات، مسكن و حمل و نقل استفاده مى كنند.
امروزه بخش مهمي از مصرف انرژي ساليانه كشورها، مربوط به بخش ساختمان است و افزايش روزافزون مصرف، مشكلات زيست محيطي و تغيير در تعادل اكوسيستم كره زمين را موجب شده است و همچنين با پيشرفت تكنولوژي و با به كارگيري نادرست اين تكنولوژي ها در حوزه ساختمان و به طور ويژه در خلق محيط هاي آموزشي مقوله هاي مهمي چون كيفيت مطلوب فضاي آموزشي، كاهش مصرف انرژي ، توجه به معماري بومي هر منطقه و معماري مبتني بر پايداري محيطي مورد توجه نبوده است. در اين راستا صرفهجويي و يافتن روش و راهكارهايي كه بتواند مصرف انرژي ساليانه را در بخش ساختمان كاهش دهد از اهميت بسزايي برخوردار است. در اين ميان رويكرد طراحي اقليمي بنا و استفاده از انرژي هاي موجود در طبيعت يكي از راهكارهاي اوليه و مفيد براي كمك به صرفه جويي در مصرف انرژي و برآورده ساختن نيازهاي انسان با استفاده از انرژي هاي تجديد پذير الخصوص انرژي خورشيدي مي باشد.
لذا در پژوهش حاضر سعي بر آن است با در نظر گرفتن رويكرد معماري هوشمند خورشيدي به عنوان عاملي در دستيابي به پايداري محيطي مبتني بر زمينه به عنوان مهم ترين موضوع طراحي، و با تبيين معيارهايي دستيابي به اين مهم و علاوه بر آن با بررسي معماري بومي منطقه و ويژگي هايي مانند تاثير اقليم و زمينه در طراحي، به مشكلات امروزي فضاي آموزشي هنرستاني پاسخي مناسبي داده و بتوان با تهيه دستورالعمل هايي براي طراحي اقليمي و تيپولوژي معماري مراكز آموزش هنرستاني در مناطق سردسير و به صورت خاص در اروميه، گامي در جهت ارتقاي كيفي فضاهاي آموزشي و تربيت نيروي انساني حساس به حفظ محيط زيست و حفظ زمين و منابع انرژي در آن برداشته شود.
مطالعاﺕ ﺩر اﻳن پژوهش بر اساس مطالعات ﻛتابخانهاي، طراحي و شبيه سازﻱ ﺭاﻳانه اي استوﺍر است. مطالعات در جهت كسب اطلاعات پژوهشهاي انجام شده در اين زمينه و دستيابي به داده هاي لازم براي طراحي شببه سازي انجام شده است. در اين ميان با استفاده از نرم افزار شبيهسازي انرژي ديزاين بيلدر، به تحليل نتايج پرداخته شده است. اميد است اين پژوهش بتواند به راهكارهاي عملي در ساخت فضاهاي آموزشي هنرستاني مبتني بر طراحي پايدار محيطي در كشور بيانجامد.
واژههاي كليدي: معماري پايدار و زمينه گرايي، انرژي خورشيدي، ساختمان هوشمند، پوسته بناها و فضاهاي آموزشي هنرستاني.
-
لينک به اين مدرک :