-
شماره ركورد
16061
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
16061
-
پديد آورنده
مهتاب جعفرينيا
-
عنوان
شناسايي و الويتبندي توانمنديهاي پويا در سازمانهاي دولتي-خدماتي (مطالعه موردي: سازمان ثبت اسناد و املاك)
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
مديريت سيستم و بهرهوري
-
سال تحصيل
فروردين 1395
-
تاريخ دفاع
فروردين 1395
-
استاد راهنما
دكتر محمد مهدويمزده
-
دانشكده
صنايع
-
چكيده
چكيده
عليرغم اينكه پژوهشهاي بسياري در خصوص انواع موضوعات مربوط به تغييرات محيط صورت گرفته است، اينكه چطور بخشهاي دولتي خود را با شرايط متغير تطبيق مي¬دهند و اينكه چرا بسياري از سازمانها در اين تطبيق ناكام ميمانند همچنان نيازمند تحقيقات بيشتر ميباشد. اين كمبود ناشي از آن است كه تحقيقات بسيار كمي در خصوص فرآيندهاي اساسي تغييرات سازماني در بخشهاي دولتي صورت گرفته است.
با مروري بر پيشينه موضوع، مشاهده مي¬شود كه شناسايي توانمنديهاي پويا در سازمانهاي دولتي-خدماتي، كمتر مورد توجه محققان قرار گرفته است. از اين رو پژوهش حاضر بر يافتن راهكارهاي علمي و اجرايي در شناسايي توانمنديهاي پويا و چگونگي اولويتبندي آنها در سازمان¬هاي دولتي-خدماتي (مطالعه موردي: سازمان ثبت اسناد و املاك كل كشور)، استوار است.
در اين تحقيق به جهت شناسايي توانمنديهاي پوياي موجود درسازمانهاي دولتي_خدماتي از مدل اريك پنينگ (2013) استفاده گرديده، و بر اساس آن پرسشنامهي شناسايي توانمنديهاي پويا موجود در سازمان طراحي شده و سپس طي فرآيند دلفي مورد قضاوت خبرگان قرار گرفته است، كه پس از تائيد نهايي نسبت به توزيع آنها اقدام گرديد. نتيجه حاصل با استفاده از آزمون فرض مورد تجزيه و تحليل قرار گرفته كه منجر به شناسايي چهار گروه: شكل¬هاي مناسب سازمان، موقعيت مناسب منابع، شناسايي و جذب فرصتهاي جديد و شكلدهي مجدد سرمايههاي شناختي از پنج گروه توانمنديهاي پويا مورد بررسي در سازمان مورد مطالعه گرديد. الويتبندي اين توانمنديها با استفاده از ابزار پرسشنامهي اولويتبندي و گردآوري نظريات خبرگان فعال در اين حوزه صورت گرفته است. نتايج حاصل از اين قسمت به استناد روش ديمتل فازي ارائه شده است. مهم¬ترين كاربرد اين پژوهش امكان شناسايي توانمنديهاي پويا در سازمانهاي دولتي-خدماتي است. با توجه به اينكه سازمان ثبت اسناد و املاك كشور به عنوان مطالعه موردي انتخاب شده است. ساير سازمانهاي دولتي فعال در بخش خدماتي با استفاده از اين الگو قادر به شناسايي توانمنديهاي پويا موجود در سازمانهاي خود بوده و با بكارگيري اثربخش آنها با محيط متغيير كنوني تطبيق خواهند يافت.
كليدواژه: توانمنديهاي پويا، سازمانهاي دولتي-خدماتي، روش ديمتل فازي
-
لينک به اين مدرک :