-
شماره ركورد
16095
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
16095
-
پديد آورنده
مريم زريسفي
-
عنوان
ارائه يك الگوريتم توزيع شده جديد جهت تسهيم طيف در شبكه هاي اقتضايي خودرويي راديوشناختگر
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
مخابرات سيستم
-
سال تحصيل
اسفند ماه 1394
-
تاريخ دفاع
اسفند ماه 1394
-
استاد راهنما
دكتر بهمن ابوالحسني
-
دانشكده
برق
-
چكيده
چكيده
در سال¬هاي اخير استفاده از شبكه¬هاي اقتضايي خودرويي به عنوان بستري براي پياده¬سازي سيستم¬هاي حمل و نقل هوشمند، مورد توجه نهادهاي دولتي، صنايع و مراكز تحقيقاتي متعدد قرارگرفته است. از سوي ديگر گسترش چشم¬گير شبكه¬هاي خودرويي به منظور افزايش بهره¬وري حمل و نقل، افزايش ايمني جاده¬ها، مديريت ترافيك و افزايش آسايش و راحتي سرنشينان، نگراني¬هايي را درباره كمبود پهناي باند اختصاص يافته به اين شبكه¬ها ايجاد نموده است، كه استفاده از فناوري راديوشناختگر، مي¬تواند راه حل مناسبي براي اين مشكل باشد.
در اين پايان نامه با تمركز بر فرآيند تسهيم طيفي و با توجه به ماهيت اقتضايي شبكه¬هاي خودرويي، الگوريتمي توزيع¬شده جهت تخصيص طيف به خودروهايي كه براي دستيابي به فضاهاي خالي موجود در طيف رقابت مي¬كنند، ارائه مي¬گردد. در مدل مورد بررسي دو الگوي MAC مبتني بر رقابت به صورت يكنواخت و S-ALOHA استفاده مي¬شود. با توجه به تحرك بالاي كاربران و نيز تنوع كاربردهاي موجود در شبكه¬هاي اقتضايي خودرويي، در الگوريتم ارائه شده، هدف دسترسي به كانال-هايي است كه مدت زمان بيشتري در دسترس خودروها قرار داشته و در عين حال كيفيت سرويس مورد نياز آن¬ها را برآورده نمايند. اين موضوع در كاربردهاي انعطاف¬ناپذير نظير جريان¬سازي ويدئو حائز اهميت است. به اين منظور دو سناريو معادل با كاربران ثانويه ناهمگن و كاربران ثانويه همگن مورد بررسي قرار مي¬گيرد و مسئله تسهيم طيفي ميان آن¬ها به ترتيب با يك مسئله برنامه ريزي خطي و يك مسئله بهينه¬سازي محدب، مدل مي¬شود.
نوآوري اين پايان¬نامه در نظر گرفتن قيد كيفيت سرويس و ناهمگن بودن كاربرثانويه از نظر تقاضاي طيفي مي¬باشد كه در پژوهش¬هاي قبلي درنظر گرفته نشده است و خود موجب ارائه تحليل¬هاي رياضي جديد مي¬گردد. نتايج بدست آمده حاكي از آن است كه افزودن قيد كيفيت سرويس به مسئله تسهيم طيفي موجب افزايش قابل توجهي در متوسط سود دريافتي توسط خودروها مي¬گردد، به طوريكه در طراحي MAC به صورتS-ALOHA سود متوسط سود هر خودرو تا دو برابر افزايش مي¬يابد. از سوي ديگر هزينه اين افزايش سود، كاهش عدالت ميان خودروها تا 60 درصد مي¬باشد. تخصيص طيف بدون در نظر گرفتن كيفيت سرويس اگرچه عدالت بيش¬تري را فراهم مي¬نمايد اما عدم تامين حداقل نرخ داده مورد نياز كاربران در كاربردهاي انعطاف ناپذير، تنها موجب اتلاف توان مي¬گردد و هيچ سودي را نصيب خودروها نخواهد كرد.
كليد واژه: راديوشناختگر، شبكه¬هاي اقتضايي خودرويي، تسهيم طيفي، كيفيت سرويس، بهينه¬سازي محدب.
-
تاريخ ورود اطلاعات
1395/09/17
-
دانشجوي وارد كننده اطلاعات
اعظم صادقي
-
لينک به اين مدرک :