-
شماره ركورد
16100
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
16100
-
پديد آورنده
محمود عليپور
-
عنوان
استفاده از پديده Twinkling Artifact به منظور كمي نمودن اثر روش درماني High Intensity Focused Ultrasound
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
مهندسي پزشكي - بيوالكتريك
-
سال تحصيل
شهريور 1395
-
تاريخ دفاع
شهريور 1395
-
استاد راهنما
دكتر حميد بهنام
-
دانشكده
برق
-
چكيده
چكيده
امروزه درمانهاي متعددي براي سرطان وجود دارد كه از آن جمله ميتوان به روشهاي درماني مانند جراحي، شيمي درماني، درمانهاي بيولوژيكي و پرتودرماني اشاره كرد. جراحي مطمئنترين و سريعترين راه درمان سرطانهايي است كه هنوز در مراحل اوليهي رشد خود هستند. در كنار روشهاي تهاجمي درمان سرطان، تحقيق بر روي روشهاي غيرتهاجمي درماني به شكل ويژهاي دنبال ميشود. “High Intensity Focused Ultrasound” يا اولتراسوند متمركز پرشدت كه آن را با مخخف اين عبارت يعني HIFU ميشناسند يكي از روشهاي درماني غيرتهاجمي است. HIFU براي درمان بخش مورد نظر از بافت دچار عارضه، نياز به كنترل و مانيتور مداوم دارد تا در حين و پس از اعمال تابش اولتراسوند پرشدت ميزان آسيب بافت بدست آيد و پيگيريهاي مقتضي انجام پذيرد.
پديده Twinkling Artifact (TA)، يكي از آرتيفكتهاي تصويربرداري سونوگرافي داپلر رنگي است كه براي آن كاربردهاي متعددي يافت شده است. اين پديده بر اساس پژوهشهاي متفاوت، با فركانس تكرار پالس امواج اولتراسوند و زبري سطح تحت تصويربرداري در ارتباط است.
در اين پژوهش تلاش ميشود تا روش نويني براي پايش جراحتهاي ناشي از HIFU با بهرهگيري از ويژگيهاي موجود در دادههاي دريافتي از امواج اولتراسوند بازگشتي از بافت مطرح شود. بر اين اساس سه روش آناليز طيف توان و آناليز طيف فركانسي سيگنالهاي اولتراسوند برگشتي و همچنين تركيب اين دو روش ارائه ميشود. پس از آن با اندازهگيري ناحيه جراحت در تصاوير بدست آمده سه روش بيان شده مقايسه خواهند شد. مقايسهها حاكي از اين حقيقت است كه روش تركيب آناليز طيف توان و فركانس سيگنالهاي اولتراسوند علاوه بر ارائه وضوح تصوير مناسب داراي بيشترين دقت در اندازهگيري ناحيه جراحت و كمترين درصد خطا نسبت به اندازه واقعي جراحت در بافت در ميان روشهاي ياد شده است. سپس بر مبناي تحليلهاي طيفي فركانس، پتانسيل سيگنالهاي اولتراسوند دريافتي از بافت براي نمايش پديده TA به منظور پايش جراحتهاي ناشي از HIFU مورد بررسي قرار خواهد گرفت. طبق يافتههاي اين پژوهش سيگنالهاي اولتراسوند بازگشتي از ناحيه جراحتهاي ناشي از HIFU در بافت، پتانسيل ايجاد پديده TA را دارا ميباشند.
واژههاي كليدي: HIFU، پايش HIFU، پديده TA، سختي بافت، نيروي تابش امواج اولتراسوند.
-
تاريخ ورود اطلاعات
1395/09/20
-
دانشجوي وارد كننده اطلاعات
اعظم صادقي
-
لينک به اين مدرک :