-
شماره ركورد
16244
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
16244
-
پديد آورنده
بهداد پرهيزي
-
عنوان
رمزگشايي حالت هاي مختلف توجه بينايي با استفاده از ويژگي هاي ارتباطات عملكردي و تأثيري در دادههاي fMRI
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
بيوالكتريك
-
تاريخ دفاع
خردادماه 1395
-
استاد راهنما
دكتر محمدرضا دليري
-
دانشكده
برق
-
چكيده
چكيده
روشهاي ارتباطات عملكردي و تأثيري امروزه كاربرد گستردهاي در شناخت تقابل نواحي مختلف مغزي و چگونگي تعامل اين نواحي با هم دارند. از اين روشها جهت شناخت بهتر بيماريهاي مغزي و يا شناخت ديناميكهاي مغزي در حين انجام وظايف روزمره مانند ادراك بينايي و شنوايي بهرهبرداري ميگردد. از تصويربرداري تشديد مغناطيسي عملكردي(fMRI) كه داراي رزولوشن مكاني بسيار بالايي است، بهعنوان يه راهكار كارآمد براي به تصوير كشيدن فعاليتهاي مغزي نام برده ميشود.
روشهاي ارتباطات مغزي شامل آناليز ارتباطات عملكردي و تأثيري ميباشد. اغلب مطالعاتي كه تاكنون در اين حوزه انجامشده است، شبكههاي حالت استراحت را موردبررسي قرار داده است. اما در اين پاياننامه قصد داريم ارتباطات مغزي را در حين يك انجام يك وظيفه خاص بررسي كنيم. هدف اين پروژه مطالعه شبكههاي ارتباطات عملكردي و تأثيري و تغييرات احتمالي آنها با استفاده از روش آناليز انسجام و عليت گرانگر در نواحي مختلف مغزي در حالات مختلف توجه بينايي(توجه به ويژگي و توجه مكاني) با استفاده از دادههاي fMRI ميباشد.
در اين پژوهش با استفاده از روش آناليز انسجام به اين نتيجه رسيديم كه نواحي 17 (بينايي اوليه)، 18 (بينايي ثانويه)، 19 (بينايي انجمني)، 46 (قشر پيش قدامي)، 3 (حسي- پيكري) و 4 (موتوري اوليه) در ارتباطات عملكردي نقش مهمي را در توجه بينايي ايفا ميكنند.
همچنين با استفاده از روش عليت گرانگر پي برديم كه نواحي 17 (بينايي اوليه)، 18 (بينايي ثانويه)، 19 (بينايي انجمني)، 30 (قشر كمربندي) و 37 (قشر دوكيشكل) نقش مهمي در ارتباطات تأثيري در حين انجام وظيفه توجه بينايي دارند.
با توجه به نتايج حاصلشده به اين جمعبندي رسيديم كه نواحي بينايي بيشترين حضور را در ارتباطات عملكردي و تأثيري دارند. بهطوري كه ناحيه برودمن 19 (بينايي انجمني) در بخش عملكردي و نواحي برودمن 18 و 17 (بينايي اوليه و ثانويه) در بخش تأثيري نقش مهمي را در ارتباطات مغري در توجه به مكان و ويژگي ايفا ميكنند و به اين نتيجه دست پيدا ميكنيم كه ميزان ارتباطات در توجه به مكان گستردهتر از زماني است كه به ويژگي توجه ميكنيم.
واژههاي كليدي: تصويربرداري تشديد مغناطيسي عملكردي(fMRI)، توجه بينايي، ارتباطات عملكردي، ارتباطات تاثيري، آناليز انسجام
-
تاريخ ورود اطلاعات
1395/10/20
-
تاريخ بهره برداري
1/1/1900 12:00:00 AM
-
دانشجوي وارد كننده اطلاعات
اعظم صادقي
-
لينک به اين مدرک :