-
شماره ركورد
16491
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
16491
-
پديد آورنده
محمدحسين رمضانعلي نژاد
-
عنوان
بررسي مديريت بحران و پدافند غيرعامل در بيمارستان ها و توانايي آنها در مقابله با فجايع و بلايا
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
مهندسي و مديريت ساخت
-
تاريخ دفاع
شهريور ماه 1395
-
استاد راهنما
دكتر مصطفي خانزادي
-
دانشكده
عمران
-
چكيده
چكيده
اين تحقيق با موضوع "بررسي مديريت بحران و پدافند غيرعامل در بيمارستان ها و توانايي آنها در مقابله با فجايع و بلايا" تعريف شده است و سعي دارد تا ايمني و آمادگي بيمارستان ها در سه بخش سازه اي، غير سازه اي و مديريتي-عملكردي را اندازه گيري نمايد، و پارامترهاي پدافند غيرعامل در بيمارستانها در هنگام مواجه شدن با تهديدات و بحران ها و همچنين در برابر حوادث و رخدادهاي طبيعي، صنعتي و خصمانه را مورد بررسي قرار دهد تا بتوانيم شناخت مناسبي را در رابطه با آسيب پذيري ها، مخاطرات و نحوه عملكرد بيمارستان ها در برابر هرگونه تهديدي كسب نماييم.
در اين پايان نامه از روش تحقيق "مطالعه موردي" استفاده شده است. براي بررسي ميزان آمادگي و ارزيابي ايمني بيمارستان ها، از مراجعي مانند شاخص ايمني بيمارستاني (HSI)، مبحث بيست و يكم مقررات ملي ساختمان (پدافند غير عامل)، استاندارد برنامه ريزي و طراحي بيمارستان ايمن و مقالات و كتب منتشر شده در رابطه با اين موضوع استفاده شده است. براي ارزيابي بيمارستان ها، علاوه بر مطالعات كتابخانه اي از تحقيقات ميداني نيز استفاده شد كه شامل انجام چندين جلسه مصاحبه با مشاوران، طراحان و مجريان طرح هاي بيمارستاني، دانشجويان و اساتيد رشته معماري گرايش طراحي فضاهاي درماني و همچنين مديران با سابقه ي بالاي 20 سال مديريت بيمارستاني بود. پس از انجام مطالعات كتابخانه اي و ميداني، فرم ارزيابي ايمني بيمارستان ها طراحي شد و مجددا در اختيار خبرگان نامبرده شده در فوق قرار گرفت و پايايي و روايي آن مورد تاييد متخصصان علمي و عملي واقع شد.
پس از تعيين پارامترها و تاييد فرم ارزيابي، مطالعه موردي در 5 بيمارستان دولتي و يك بيمارستان خصوصي در شهرستان قزوين انجام شد. براي تكميل اين فرم ارزيابي در هر بيمارستان با مسئول مربوط به هر بخش (سازه اي، غيرسازه اي و عملكردي) گفتگو صورت گرفت و فرم ارزيابي بيمارستان تكميل شد؛ به اين صورت كه براي بخش سازه اي و غير سازه اي با مهندسين مربوطه كه تجربه كافي در بيمارستان هاي مورد مطالعه را داشتند صحبت شد و براي بخش عملكردي، با كمك مديريت بيمارستان ها و مسئولين كميته بحران بيمارستان اقدام به تكميل اين بخش بعمل آمد و داده هاي بدست آمده از بيمارستان هاي مورد مطالعه با نرم افزار Excel مورد تجزيه و تحليل قرار گرفت و نتايج آن گزارش شد.
در كل 4 بيمارستان از 6 بيمارستان مورد مطالعه، عملكرد مطلوبي را نشان دادند و 2 بيمارستان ديگر وضعيت مناسبي نداشتند كه نياز است تا با بررسي و تصميم گيري هاي مديريتي براي افزايش آمادگي آنها اقداماتي صورت پذيرد كه البته در زمان اين پژوهش يكي از اين دو بيمارستان در حال اصلاحات سازه اي و غير سازه اي عمده در سطح كل بيمارستان بود كه مسلما منجر به افزايش آمادگي و ايمني آن خواهد شد.
همچنين بيمارستان هاي 3 و 6 ميزان آمادگي بالا و قابل اعتمادي را نشان دادند.
واژههاي كليدي: پدافند غير عامل، مديريت بحران، بيمارستان
-
تاريخ ورود اطلاعات
1395/11/13
-
تاريخ بهره برداري
1/1/1900 12:00:00 AM
-
دانشجوي وارد كننده اطلاعات
اعظم صادقي
-
لينک به اين مدرک :