-
شماره ركورد
16539
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
16539
-
پديد آورنده
محمد رضائي
-
عنوان
برنامه ريزي توليد منابع انرژي پراكنده در ريزشبكه با درنظرگرفتن عدم قطعيت
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
قدرت-سيستم
-
تاريخ دفاع
آبان 1395
-
استاد راهنما
دكتر شهرام جديد
-
دانشكده
برق
-
چكيده
چكيده
سيستم¬هاي قدرت در پاسخ به نيازهاي متنوع از قبيل حفظ و نگهداري انرژي، قابليت اطمينان بهتر، كاهش تلفات، بهره¬برداري بهينه و خدمات به مشتريان در حال تغيير هستند. راه¬كاري كه دانشمندان براي پاسخ به اين نيازها ارائه داده¬اند، استفاده از منابع انرژي پراكنده (DER) مي¬باشد. براي حل مشكلات اتصالات بين منابع توليد پراكنده، مفهوم ريزشبكه مطرح گرديد. برنامه¬ريزي كوتاه¬مدت توليد اين منابع انرژي پراكنده در ريزشبكه با توجه به ميزان بار در هر لحظه از اهميت زيادي برخوردار مي¬باشد. برنامه-ريزي كوتاه¬مدت ريزشبكه در بازه¬هاي يك هفته، يك روز و يك ساعت صورت مي¬گيرد و هدف از انجام آن تعيين نمودن ميزان توان خروجي واحدهاي انرژي پراكنده مي¬باشد.
در اين پايان¬نامه برنامه¬ريزي توليد منابع انرژي پراكنده در ريزشبكه¬، با هدف تأمين انرژي موردنياز بارهاي الكتريكي و حرارتي انجام مي¬گيرد. هدف از اين برنامه¬ريزي، كمينه¬كردن هزينه¬هاي بهره¬برداري با در نظر گرفتن آلايندگي¬هاي ايجاد¬شده ناشي از توليد انرژي و كمينه¬كردن اين آلايندگي¬ها است، در صورتي كه تمام محدوديت¬هاي بهره¬برداري رعايت گردد. عدم¬قطعيت و تغييرپذيري منابع انرژي تجديدپذير، چالشي براي برنامه¬ريزي توليد ريزشبكه¬ها است. در اين پايان¬نامه راه¬كاري دو مرحله¬اي براي درنظرگرفتن عدم-قطعيت منابع انرژي تجديدپذير و برنامه¬ريزي توليد اقتصادي ريزشبكه¬ها ارائه مي¬شود. در مرحله اول، سيستم¬هاي ذخيره¬ساز انرژي باتري با منابع انرژي تجديدپذير، با هدف بهينه¬كردن استفاده از انرژي توليدي باد و خورشيد، و استخراج يك خروجي قطعي، تركيب مي¬شوند. مدل¬سازي عدم¬قطعيت توان توليدي باد و خورشيدي بر پايه تابع چگالي احتمال و با استفاده از روش تخمين نقطه¬اي (PEM) انجام شده¬است. نتايج مرحله اول جهت انجام برنامه¬ريزي اصلي به مرحله دوم فرستاده مي¬شوند. مرحله دوم، هزينه كل ريزشبكه را با به¬كارگيري الگوريتم ژنتيك (GA)، به¬منظور رسيدن به يك برنامه¬ توليد اقتصادي براي واحدهاي توليد پراكنده، با گنجاندن آلايندگي و هزينه¬هاي مربوط به توليد گازهاي آلاينده در تابع هدف، حداقل مي¬كند.
مدل ارائه شده بر روي يك ريزشبكه 14 شينه شبيه¬سازي شده است. نتايج نشان مي¬دهد كه تركيب باتري و توربين بادي، توليد مشترك را تا حد امكان به ساعاتي كه قيمت انرژي شبكه بالادست بالاتر است منتقل مي¬كنند؛ كه اين كار باعث كاهش هزينه¬هاي بهره¬برداري مي¬شود. همچنين استفاده از ذخيره¬ساز حرارتي، حرارت خريداري¬شده از ديگ بخار را كاهش داده و هزينه¬ كل را بهبود مي¬بخشد.
واژههاي كليدي: برنامه¬ريزي توليد ريزشبكه، بهره¬برداري، عدم¬قطعيت، تخمين نقطه¬اي، الگوريتم ژنتيك،
-
تاريخ ورود اطلاعات
1395/11/17
-
تاريخ بهره برداري
1/1/1900 12:00:00 AM
-
دانشجوي وارد كننده اطلاعات
اعظم صادقي
-
لينک به اين مدرک :