-
شماره ركورد
17325
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
17325
-
پديد آورنده
پريا اكبري
-
عنوان
طراحي مجموعه مسكوني با رويكرد ارتباط درون و بيرون درنما
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
معماري مسكن
-
تاريخ دفاع
بهمن ماه 1395
-
استاد راهنما
دكترسيد عباس يزدانفر - دكتر سيد باقر حسيني
-
استاد مشاور
دكتر سعيد نوروزيان ملكي
-
دانشكده
معماري و شهرسازي
-
چكيده
چكيده
معماري ما از يك فرهنگ چند هزار ساله ي دوران گرا به سوي يك فرهنگ برون گرا رفته است . در ايران تا اواخر قرن نوزدهم، خانه هاي مسكوني، براي ايجاد ارتباط با فضاي بيرون و اتصال فضاهاي دروني به بيرون از حياط مركزي (فضاي خصوصي) بهره مي گرفتند و ساختمان نگاهش به بيرون مسدود بوده است . از اواخر قرن نوزدهم ميلادي، رويكرد معماري ايراني نسبت به خانه ي مسكوني تغيير كرد و با الگوبرداري از اروپا ، در حاشيه خيابان هاي جديدالاحداث، ساختمان هاي مسكوني برون گرا شروع به شكل گيري كردند كه در آنها فضاي درون و بيرون به وسيله نمايي ساختمان از هم جدا و باهم ارتباط دارند .
اين تحول و تغيير را مي توان بدين سبب دانست كه همه ما انسان ها در عمل تمايل به روز آمدي و پاسخ گويي به روح زمان و بازار را داريم . اين در حاليست كه درونگرايي در ما نهادينه است و امروزه حسرت از دست رفتن ارزش هاي آن را مي خوريم و ساكنين مسكن هاي برون گراي امروز اغلب زندگي خصوصي خود را در پس پرده هاي ضخيم و بالكن هاي پوشيده شده با حصير و ... مخفي نمودند .
با توجه به اينكه در جريان شتابنده و سهمگين برون گرايي ناشي از جهاني شدن، توقع رجعت به درون گرايي واقع بينانه به نظر نمي رسد، دراين تحقيق ابتدا به بررسي ارزش هاي معماري گذشته خانه ها در ارتياط ميان فضاي درون و بيرون پرداخته شده است و سپس سعي در ارائه راه حل هايي نموده كه بت وانند ارزش هاي گذشته را با توجه به كالبد امروز مسكن زنده سازد .
پژوهش حاضر ماهيت كاربردي دارد و روش تحقيق ان از نوع تركيبي مي باشد . در اين تحقيق ابتدا به روش تحليل محتوا و به وسيله مطالعات كتابخانه اي ، به بررسي مولفه هاي موثر بر نما پرداخته و سپس به روش دلفي و بادريافت نظرات متخصصين ارتباط ميان راهبردها و راهكارها و فضاهاي خانه سنجيده مي شود . جمع بندي نتايج حاصل از پرسش نامه ها نشان مي دهد در فضاهاي آشپزخانه ، نشيمن ، پذ يرايي و اتاق خواب كودك ايجاد ارتباط با بيرون و در اتاق خواب والدين جدايي فضاي داخل از بيرون در اولويت قرار دارد . همچنين راهكارهاي مكان قرار گيري فضاهاي داخل خانه ها نسبت به فضا ي بي رون ، كنترل شفافيت و ميزان ديد ، سلسله مراتب فضايي و استفاده از الگوي فضايي باز – نيمه باز – بسته عوامل موثر مشترك در ايجاد جدايي و رابطه بين درون و بيرون ، ايجاد قلمروها ي متفاوت ( صم يمي – خصوصي - اجتماعي – عمومي) عامل موثر در ايجاد جدايي بين درون و بيرون و استفاده از فضاي سبز عامل موثر در ايجاد رابطه بين درون و بيرون هستند .
واژه هاي كليدي: نماي ساختمان - مسكن امروز - درون - بيرون
-
تاريخ ورود اطلاعات
1396/03/07
-
تاريخ بهره برداري
1/1/1900 12:00:00 AM
-
دانشجوي وارد كننده اطلاعات
اعظم صادقي
-
لينک به اين مدرک :