-
شماره ركورد
17694
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
17694
-
پديد آورنده
آذر بديعي
-
عنوان
طراحي اكوهتل در جزيره هرمز با رويكرد سرمايش غير فعال
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
معماري پايداري
-
تاريخ دفاع
اسفند 1395
-
استاد راهنما
دكتر محسن فيضي - دكتر محمد علي خان محمدي
-
دانشكده
معماري و شهرسازي
-
چكيده
در اين پاياننامه اهميت رويكرد معماري پايدار و به طور كلي ديدگاه پايداري مورد تاكيد قرار مي گيرد و از جمله گرايشات اين ديدگاه توجه به محيط زيست و حفظ منابع ارزنده و مورد اهمال كره ي زمين است. ضرورت روي آوردن به انرژي هاي پاك و تجديدپذير به جاي سوخت هاي فسيلي بر هيچ كس پوشيده نيست. استفاده از شيوه هاي سرمايش غير فعال از گذشته هاي دور در كشور ايران مورد استفاده بوده و با طراحي صحيح ابنيه و يا الحاق عناصر معماري بيشترين بازدهي براي ساختمان در تامين نياز هاي ساكنانش به سرمايش يا گرمايش فراهم مي شده است.
در اين پاياننامه موضوع طراحي از مصاديق معماري پايدار است. اكوهتل ، اقامت گاهيست كه منجر به توسعه ي صنعت توريسم ميشود كه از جمله پاكترين صنايع در جهان است و به رونق اقتصاد مردم بومي منطقه منجر مي شود.همچنين بكر نگه داشتن طبيعت منطقه و محافظت از آن است از اهداف اكوهتل است.
شهري كه براي طراحي در نظر گرفته شده جزيره ي هرمز است كه داراي اقليم گرم و مرطوب بوده و از مهمترين راهكارها براي طراحي معماري همساز با اقليم ، ايجاد شرايطي براي تهويه ي طبيعي حد اكثريست كه البته بايد به رساندن دما و رطوبت هواي ورودي به حد آسايش توجه شود. براي رسيدن به طراحي بهينه براي اكوهتلي با رويكرد سرمايش غير فعال ابتدا اقليم جزيره ي هرمز تحليل شد سپس طراحي اوليه طبق مطالعات بر اساس اصول اقليمي انجام شد و با استفاده از نرم افزار ديزاين بيلدر ، ميزان مصرف انرژي بنا محاسبه شد.پس از آن به منظور كاهش بار سرمايش ساختمان راهكارهاي اقليمي همچون زمين پناهي ، افزودن سايه بان به بنا ، استفاده از تهويه طبيعي از طريق پنجره ها و در آخر افزودن بادگير به بنا مورد بررسي قرار گرفت.حاصل اين پژوهش اين شد كه مي توان هتلي اكوتوريستي در اقليم گرم و مرطوب جزيره ي هرمز طراحي كرد كه علاوه بر تامين آسايش حرارتي و رطوبتي ساكنانش ، بر اساس اصول سرمايش غير فعال مي تواند ميزان بار سرمايش از طريق انرژي هاي تجديدناپذير را به ميزان 240 كيلووات ساعت در گرمترين ماه سال كاهش داد.
-
تاريخ ورود اطلاعات
1396/04/24
-
تاريخ بهره برداري
1/1/1900 12:00:00 AM
-
دانشجوي وارد كننده اطلاعات
اذر بديعي
-
لينک به اين مدرک :