-
شماره ركورد
19420
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
۱۹۴۲۰
-
پديد آورنده
مريم حمصيان اتفاق
-
عنوان
بازآفريني باهمستان، ساخت دوباره مكان با رويكرد شهرسازي تاكتيكال
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
طراحي شهري
-
سال تحصيل
1394-139۷
-
تاريخ دفاع
۱۳۹۷/۰۶/۲۵
-
استاد راهنما
دكتر مصطفي بهزادفر
-
دانشكده
معماري و شهرسازي
-
چكيده
بهسازي و بازآفريني بافت هاي قديمي و فرسوده يكي از مسائل مهم شهرهاي امروز است. بازآفريني با رويكرد مبتني بر باهمستان براي رفع فرسودگي شهري به جاي مداخله مستقيم دولت، تاكيد به مشاركت و سهيم بودن باهمستان ها دارد. در اين رويكرد با استفاده از انرژي و ابتكار عمل جوامع محلي و رويكرد پايين به بالا به ارتقا كيفيت مكان پرداخته مي شود. براي محقق شدن اين منظور بايد از راهكارها و شيوه هايي براي جلب همكاري و مشاركت شهروندان بهره گرفت. شهرسازي تاكتيكال مفهومي است كه به تازگي وارد ادبيات برنامه ريزي و طراحي شهري شده است و رويكردي است براي ساخت و فعال سازي محلات، كه از سياست ها و مداخلات كوتاه مدت، كم هزينه و كوچك مقياس بهره مي برد. در پايان نامه حاضر تلاش شده است كه با استفاده از رويكرد شهرسازي تاكتيكال به مكانسازي پرداخته شود و به اين وسيله موجبات ارتقا كيفيت مكان و بازآفريني در محله جوباره را فراهم آورد.
لذا با توجه به موارد فوق اين پايان نامه در پنج فصل تدوين گرديده است كه فصل اول به كليات موضوع شامل بيان مسئله، ضرورت موضوع، سوالات و اهداف پژوهش پرداخته است. در فصل دوم مباني نظري پژوهش مورد بررسي قرار گرفته است كه پس از واژه شناسي كلمات كليدي از جمله بازآفريني، باهمستان، مكان و تاكتيكال، به معرفي و تبيين مفاهيم بازآفريني باهمستان، مكان و مكان سازي پرداخته مي شود و شاخص هاي مربوط به مكانهاي موفق بصورت تفصيلي ارائه گرديده و با ارائه فرآيند مكان سازي جايگاه شهرسازي تاكتيكال در اين فرآيند و پژوهش مشخص شده است. سپس با بررسي مفهوم شهرسازي تاكتيكال، موارد استفاده و چگونگي اعمال آن توضيح داده ميشود. در فصل سوم مثال هايي از انواع پروژه هاي شهرسازي تاكتيكال در مقياس شهر، خيابان، محله و بلوك با تقسيم بندي موضوعي ارائه مي شود و نمونه هايي در مقياس محله بصورت موضعي بررسي مي شوند. فصل چهارم به شناخت و مورد پژوهي محله جوباره پرداخته و در نهايت وضع فعلي محله را تحليل مي نمايد. فصل پنجم مربوط به جمع بندي و ارائه پيشنهادات مي باشد كه با توجه به اصول به دست آمده از فصل مباني نظري و با توجه به نمونههاي مشابه به صورت اهداف، سياستها، راهبرد و طرح هاي سه بعدي ارائه مي شود.
در نهايت پروژه هاي مكان سازي به گونه اي تعريف شده تا زمينه براي مشاركت ساكنين محله جوباره فراهم شود و با ارتقاي كيفي وضع موجود، محله اي سرزنده و مطلوب براي زندگي ايجاد شود و در نهايت بازآفريني مبتني بر باهمستان محقق گردد. پروژه حاضر نشان مي دهد كه در هر فضايي هرچقدر هم كه مكانيكي و بيروح يا غني و با هويت، فرسوده و يا تازه ساخت، فرصت هاي فراواني براي غني كردن كيفيت زندگي وجود دارد. شهرسازي تاكتيكال به ما كمك مي كند تا به دنبال اين فرصتها بگرديم، آنها را عملي كنيم و محيط پيرامون خود را با كيفيتتر كنيم. لذا بازآفريني با رويكرد باهمستان و شهرسازي تاكتيكال مي توانند به عنوان رويكردي مؤثر و قابل اشاعه براي نمونههاي ديگر در دستور كار قرار گيرد.
واژگان كليدي: بازآفريني، باهمستان، مكانسازي، شهرسازي تاكتيكال، محله جوباره
-
تاريخ ورود اطلاعات
1397/07/08
-
عنوان به انگليسي
Community Regeneration: Placemaking, A Tactical Approach
-
تاريخ بهره برداري
9/30/2018 12:00:00 AM
-
دانشجوي وارد كننده اطلاعات
مريم حمصيان اتفاق
-
چكيده به لاتين
-
-
لينک به اين مدرک :