-
شماره ركورد
19822
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
۱۹۸۲۲
-
پديد آورنده
حسين علي زارع بيدكي
-
عنوان
تابع تقاضاي سيمان در ايران
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
مديريت اجرايي
-
تاريخ دفاع
آذر ماه ۱۳۹۳
-
استاد راهنما
دكتر ميرزامحمدي
-
استاد مشاور
دكتر بابا خاني
-
دانشكده
مهندسي پيشرفت
-
چكيده
محصول سيمان با توجه به ويژگي¬هاي خاصي كه دارد از مصارف و كاربردهاي متنوع و گسترده¬اي برخوردار بوده و درعينحال هيچ جايگزين نزديكي براي آن وجود ندارد و همين موضوع بر اهميت استراتژيكي آن براي توسعه كشور افزوده است. سيمان به عنوان يك كالاي كم كشش و واسطه¬اي نقش بسزايي در تحول زيرساخت¬هاي اقتصادي ايفا مي¬كند و در نتيجه نوساناتي كه در عرضه و تقاضاي اين كالا ايجاد مي¬شود بر شتاب رشد و توسعه اقتصادي كشور اثر مي¬گذارد. از طرف ديگر تحولات شتابان بازارهاي داخلي و منطقه اي و حتي جهاني مطالعات مستمر بازارهاي اين محصول را ناگزير مي نمايد.
سال هاي اخير به جهت اهميت نقش اقتصاد در توسعه كشور شاهد نام گذاري هاي اقتصادي سال هاي شمسي بوده ايم و نيز به خصوص اهتمام به رسيدن به يك اقتصاد مقاومتي در كليه سطوح نظام و دولت ديده مي شود. ديده باني وضعيت عرضه و تقاضاي كالاهاي استراتژيك و برنامه ريزي جهت خودكفايي و حتي صادرات چنين محصولاتي براي خروج از اقتصاد تك محصولي مبتني بر نفت خام ضروري مي نمايد.
اين پژوهش بر آن است تا با بررسي مقدار عرضه و تقاضاي محصول سيمان در سال هاي بعد از انقلاب تا سال هاي اخير به مطالعه عوامل مهم و تاثيرگذار بر تقاضاي سيمان بپردازد و جهت پيش بيني مقدار تقاضا در سال هاي آتي تابع تقاضاي سيمان را برآورد نمايد. بدين منظور از روش رگرسيون حداقل مربعات معمولي استفاده شده است و با فرض خطي بودن و غير خطي بودن تابع تقاضا هر دو فرم جمعي و نمايي تابع تقاضا برآورد شده است. نتايج تحقيق نشان دهنده اين است كه فرم نمايي (لگاريتمي) تابع تقاضا نتايج بهتري را ارائه داده است. همچنين متغييرهاي مستقل به كار رفته در اين پژوهش به ترتيب قيمت سيمان، قيمت آهن آلات ساختماني، درآمد ملي، متراژ پروانه هاي ساختماني صادر شده و پرداخت هاي عمراني دولت بوده اند. نهايتا نتايج حاكي از معني دار بودن سه متغيير قيمت سيمان با كشش تقاضاي 0.3- و درآمد ملي با كشش 0.4 و پروانه هاي صادر شده (با يك سال وقفه) با كشش 0.2 بوده است.
پژوهش حاضر در پنج فصل تدوين گشته است. در فصل اول به مقدمه اي درباره ماهيت و اهميت پژوهش و مروري اجمالي بر روش و حدود پژوهش و اهداف و سوالات مربوطه مي پردازيم. در فصل دوم مروري بر ادبيات و پيشينه پژوهش (خارجي و داخلي) پرداخته مي شود. فصل سوم نيز به تفصيل به تشريح روش شناسي پژوهش و تكنيك هاي به كار رفته براي تجزيه و تحليل نتايج مي پردازد. تكنيك حداقل مربعات معمولي يكي از پر كاربردترين تكنيك هاي پيش بيني توابع تقاضاي معمولي است كه با رعايت فروض اوليه به كارگيري آن مي تواند نتايج قابل قبولي را ارائه دهد. در فصل چهارم، نتايج مدل سازي و نمودارها و پيش بيني هاي مدل ارائه مي گردد. در همين فصل به آزمون صحت فروض كلاسيك مدل رگرسيون خطي چندمتغييره هم خواهيم پرداخت. نهايتا، در فصل پنجم جمع بندي نتايج تحقيق و پاسخ به سوالات و فرضيات ارائه خواهد شد و پيشنهادات برخواسته از تحقيق و پيشنهادهاي براي تحقيقات آينده نيز مطرح خواهند شد. اميد مي رود اين پژو.هش هر چند اندك ولي گامي موثر براي توسعه و تعالي ميهن عزيزمان باشد.
واژههاي كليدي: سيمان، عرضه و تقاضاي سيمان، مدل هاي اقتصادسنجي
-
تاريخ ورود اطلاعات
1397/09/07
-
عنوان به انگليسي
Estimating of Cement Production function In Iran
-
تاريخ بهره برداري
6/21/2019 12:00:00 AM
-
دانشجوي وارد كننده اطلاعات
حسين علي زارع بيدكي
-
لينک به اين مدرک :