-
شماره ركورد
21066
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
۲۱۰۶۶
-
پديد آورنده
پرستو روشاني دشتميان
-
عنوان
الگوي مسكن شهرتالش با توجه به شيوه زندگي در گذر زمان
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
معماري - مسكن
-
سال تحصيل
۹۴-۹۵
-
تاريخ دفاع
۱۳۹۷/۱۲/۱۲
-
استاد راهنما
دكتريزدانفر - دكترحسيني
-
دانشكده
معماري و شهرسازي
-
چكيده
امروزه در اثر بكارگيري سياست انبوه سازي و كوچك سازي در جوامع شهري ، مسكن سنتي معنا و مفهوم خود را از دست داده و به دنبال كاهش عملكردها ، به يك سرپناه تقليل يافته است و مجتمع هاي مسكوني بدون تأمين عناصر و فعاليت هاي مكمل، گسترش مي يابند هر ناحيه مسكوني بايد با توجه به ساختارهاي گوناگون خانوادگي و نيازهاي مكاني و اجتماعي مختلف ساخته شده و با داشتن ويژگي هاي فضايي و اجتماعي خاص خود، محيطي منحصر به فرد را ارائه نمايد. افزايش تقاضا براي مسكن در ايران، تلاشهاي بسياري براي تأمين مسكن انجام پذيرفته ولي آنچه عموماً ناديده گرفته شده جنبه هاي كيفي بناها در كنار فزوني كمي آنها است.
به علت ناديده انگاشت كاربران و يا عدم شناخت كافي نسبت به نيازهاي آنان ، منجرر به برروز مشكلاتي چون كاهش رضايتمندي، از بين رفتن هويت فرهنگي و مكاني، دگرگوني در رفتار هاي اجتماعي ساكنين و ... شده است.
درحالي كه توجه به معماري برخاسته از شيوه¬ي زندگي، باورهاي جامعه¬ي بومي و بستر شهر كه طي زمان تحت تأثير عوامل مكاني و فرهنگي شكل و محتواي خاصي يافته است، مي تواند سبب افزايش رضايتمندي، تعلق به فضا و به طور كلي برآوردن نيازهاي واقعي ساكني شود.
امروزه كاربري مسكن به لحاظ كمّي، بيشترين درصد بناهاي شهري، از جمله بافت هاي سنتي تاريخي را به خود اختصاص داده است و از نظر كيفي نيز، نوع و چگونگي طراحي معماري مسكن، بر شيوه و كيفيت زندگي اقشار مختلف اجتماعي، تأثيري اساسي به عنوان يك تعيين كننده دارد. دراين ميان تالش از شهرهاي ايران مطرح مي باشد كه تعدادي از خانه هاي با ارزش معماري، در بافت سنتي آن باقي مانده است، هدف اين مطالعه بررسي خانه هاي بومي، بررسي زندگي فرد تالشي در خانه اش مي باشد تا امكان فهم نحوه¬ي¬ زندگي در خانه مشخص گردد. براي فهم بهتر ارتباط اسكان و خانه، بايد الگوها و ارزش هايي كه براساس آن فضا، سازمان و زندگي جريان مي يابد را شناخت. مراتب مذكور ناشي از فرهنگ سكني گزيدن و شيوه ي زندگي فرد تالشيست. پس شناخت آن ها مي تواند به شناخت عميق تري از خانه و فرهنگ سكونت فردتالشي منجر شود. شناخت الگوي مسكن در گام نخست مستلزم درك مفهوم مسكن و ارائه تعريفي از آن است. نظر به گستردگي و تنوع حوزه مطالعه مسكن، صاحب نظران متناسب با رويكردها و حوزه هاي تخصصي خود تعاريف متفاوتي از آن داشته اند .
-
تاريخ ورود اطلاعات
1398/07/03
-
عنوان به انگليسي
lifestyle housing patternpassage of time Talesh
-
تاريخ بهره برداري
9/25/2019 12:00:00 AM
-
دانشجوي وارد كننده اطلاعات
پرستو روشاني دشتميان
-
لينک به اين مدرک :