-
شماره ركورد
25163
-
پديد آورنده
محمدمهدي شريفي نويسي
-
عنوان
ارائه مدل چندهدفه به منظور طراحي شبكه توزيع و محصول جديد تحت شرايط عدم¬قطعيت (مطالعه موردي كارخانه مواد غذايي)
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
مهندسي صنايع
-
سال تحصيل
1397
-
تاريخ دفاع
1400/02/08
-
استاد راهنما
دكتر محمدرضا محمدعليها
-
استاد مشاور
دكتر احمد ماكويي
-
دانشكده
مهندسي صنايع
-
چكيده
امروزه شبكه توزيع اقلام مصرفي از جمله مواد غذايي يكي از مهمترين شبكههاي توزيع كالا در كشور ميباشد چرا كه اين اقلام اساسي براي ادامه حيات بشر ضروري تلقي ميگردد. از سوي ديگر، كمبود اين اقلام ميتواند موجب اختلال در سيستم خريد مردم گردد. مواد غذايي از آنجايي كه به دليل خاصيت فسادپذيري كه دارند در صورت عدم برنامهريزي و مديريت درست در شبكه توليد و توزيع ميتواند موجب دورريز حجم زيادي از اقلامي شود كه هنوز مورد استفاده قرار نگرفتند.
در اين پژوهش يك مدل 5 سطحي از زنجيره ي تامين كارخانه توليد مواد غذايي ارائه شده است. (تامين كنندگان – كارخانه – مراكز توزيع – عمده فروشان – خرده فروشان). مدلسازي اين زنجيره از ديد كارخانه صورت گرفته است و دو تابع هدف، يكي حداكثر سازي سرمايه داخلي شركت و ديگري حداكثر سازي ميزان بهبود فاكتور هاي كليدي موثر در هريك سطوح زنجيره را در خود جاي داده است. كالا توسط مراكز توزيع شركت كه زير نظر كارخانه مي باشند به مشتريان عمده و خرده توزيع مي گردد و اين عمر در صورتي براي خردهفروشان رخ خواهد داد كه در شعاع پوشش مراكز توزيع قرار گيرند، در غير اين صورت تقاضاي خردهفروشان توسط عمدهفروشان تأمين ميگردد. از طرفي تقاضا مشتريان در بازار امروز قطعي نميباشد و كمبود كالا ميتواند موجب از دست دادن مشتريان گردد.
همچنين بر اساس معيارهاي مطرح شده، با طراحي محصولي جديد، توسعه¬اي در محصولات كارخانه ايجاد شده است. اين عمر با روش AHP صورت گرفته است. علاوه براين سياستي جهت ارائه پروموشن هايي تعريف شده است كه درصدي از فروش به عنوان كالاي رايگان در اختيار مشتري قرار خواهد گرفت تا از اين طريق سبب تبليغات بيشتر و افزايش فروش گردد. جهت صحت سنجي مدل ارائه شده تحليل حساسيتي بر روي پارامتر هاي كليدي مسئله انجام شده است كه به ما نشان مي دهد دو تابع هدف به درستي در جهت عكس هم عمل مي كنند و همچنين ميزان درصد ضايعات كالا در ارسال كارخانه بسيار در سود آوري كارخانه تاثير گذار است.
براي حل اين مسئله از دو رويكرد لكزيكوگرافيك و اپسيلون محدوديت بهره برده شده است. خروجي هاي مدل نشان داد كه انتخاب مناسب تامين كنندگان باعث كاهش چشمگير هزينه هاي تمام شده در توليد شده است و همچنين تخصيص متقاضيان به مراكز توزيع با هدف كاهش هزينه ها و برآورد نياز آن ها باعث بهبود تا بيش از 15 درصد در وضعيت كنوني مورد مطالعه شد.
نتايج مدل بر اساس يك مطالعه موردي شركت مواد غذايي در تهران اجرا و پيادهسازي شده است كه نتايج آن و بستههاي پيشنهادي در انتهاي تحقيق بيان شده است. اين تحقيق به كارخانجات و شركت هايي كه به اين ساختار زنجيره نزديك هستند از منظر مديريتي كمك مي كند تا نه تنها هزينه هاي خود را كاهش دهند بلكه با پياده سازي اين رويكردها بتوانند زنجيره خود را بهتر و دقيق تر مديريت كنند.
-
تاريخ ورود اطلاعات
1400/04/24
-
عنوان به انگليسي
Multi-objective model in order to distribution network and new product design under uncertainty conditions
-
تاريخ بهره برداري
4/28/2022 12:00:00 AM
-
دانشجوي وارد كننده اطلاعات
محمدمهدي شريفي نويسي
-
كليدواژه هاي فارسي
طراحي شبكه توزيع , اپسيلون محدوديت , محصول جديد , عدم قطعيت
-
كليدواژه هاي لاتين
Distribution network design , Epsilon Restrictions , New product , uncertainty
-
لينک به اين مدرک :