-
شماره ركورد
25222
-
پديد آورنده
آرش رشنو
-
عنوان
تعيين فرمولاسيون بهينه دمنوش موثر بر پيشديابت با استفاده از طراحي آزمايشها
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
مهندسي صنايع- بهينه سازي سيستم ها
-
سال تحصيل
1400
-
تاريخ دفاع
1400/06/27
-
استاد راهنما
دكتر محمدرضا محمد عليها
-
دانشكده
مهندسي صنايع
-
چكيده
در چند دهه اخير رويكرد مردم جهان در گرايش به استفاده از داروهايي با منشأ طبيعي، به دليل اثبات عوارض جانبي داروهاي شيميايي، هزينه بالا و ايجاد آلودگيهاي زيست محيطي و همچنين استفاده بيشتر از محصولات طبيعي در توليد داروها به منظور حفظ سلامت از يك سو و ناتواني بشر در توليد برخي از مواد دارويي كه نمونه آنها به طور طبيعي در برخي گياهان وجود دارد از سوي ديگر، موجب توسعه روز افزون توليد گياهان دارويي، فرآوري و فرمولاسيون داروهاي گياهي و تجارت گسترده آنها در سطح جهاني شده است. حال اين مطالعه به دنبال كاهش دادن ميزان قندخون بيماران ديابتي به دليل هزينههاي بالاي درمان و عوارض داروهاي شيميايي براي اين بيماران است. براي اين منظور با استفاده از سه گياهِ استويا، بوقناق، بابونه كه برروي ميزان قندخون موثر هستند، تركيب بهينه طرح اختلاط اين گياهان تعيين شده است. در اين پژوهش از آنجايي كه تركيب جديدي از سه گياه بايد تهيه شود، تمامي دادههاي اوليه در محيط آزمايشگاهي، به صورت عملي و واقعي به دست آمده است. ميزان قندخون افراد به عنوان شاخص اندازهگيري براي بيماران ديابتي درنظر گرفته ميشود. همچنين، گياهان استويا، بابونه و بوقناق به عنوان متغيرهاي ورودي تعريف ميشوند. با استفاده از روشهاي طراحي آزمايش، يك طرح عاملي در سه سطح براي هر متغير بيان شده است تا عوامل مهم آماري شناسايي شوند (طرحهاي عاملي همراه با بلوكبندي برروي افراد نيز انجام شده است). ميزان بهينه سطوح گياهان براي استويا در سطح 1 گرم، بابونه در سطح 4 گرم و بوقناق در سطح 11 گرم تعيين شد. سپس در سطوح بهينه، آزمايشات برروي افراد مشكوك به ديابت و سالم انجام شد و نتايج تجزيه و تحليل شد كه اثرات مثبت (كاهش قندخون) نمايان شد.
-
تاريخ ورود اطلاعات
1400/06/30
-
عنوان به انگليسي
Optimum Mix Design for preDiabatic Herbal tea Using Design of Experiment (DoE)
-
تاريخ بهره برداري
1/1/1900 12:00:00 AM
-
دانشجوي وارد كننده اطلاعات
ارش رشنو
-
چكيده به لاتين
In recent decades, the approach of people around the world in the tendency to use drugs of natural origin, due to the proven side effects of chemical drugs, high cost and environmental pollution, as well as more use of natural products in the production of drugs to maintain health on the one hand and The inability of humans to produce some of the medicinal substances that are naturally present in some plants has, on the other hand, led to the increasing development of the production of medicinal plants, the processing and formulation of herbal medicines, and their extensive trade worldwide. This study seeks to reduce blood sugar levels in diabetic patients due to high treatment costs and side effects of chemical drugs for these patients. For this purpose, using the three plants of Stevia, Eryngium billardieri and Chamomile, which are effective on blood sugar levels, the optimal composition of the mixing plan of these plants has been determined. In this study, since a new combination of three plants must be prepared, all the initial data in the laboratory environment have been obtained in a practical and real way. People's blood sugar level is considered as a measurement indicator for diabetic patients. Also, stevia, chamomile and bougainvillea plants are defined as input variables. Using experimental design methods, a factor scheme is expressed in three levels for each variable to identify statistically significant factors (factor schemes along with blocking have also been performed on individuals). The optimal levels of plants for stevia were determined at the level of 1 gr, chamomile at the level of 4 gr and Eryngium billardieri at the level of 11 gr. Then, at optimal levels, tests were performed on people suspected of having diabetes and healthy, and the results were analyzed to show positive effects (hypoglycemia).
-
كليدواژه هاي فارسي
دمنوش گياهي , - طراحي آزمايشات , - بيماران ديابتي , - طرح اختلاط بهينه , طرح عاملي
-
كليدواژه هاي لاتين
Herbal tea , Design of Experiment(DOE) , Diabetic patients , Optimal mixing design , Factorial design
-
لينک به اين مدرک :