-
شماره ركورد
30020
-
پديد آورنده
زهرا عسكري لمجيري
-
عنوان
طراحي محصولي براي تسهيل آشپزي(گروه مطالعه: سالمندان)
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
طراحي صنعتي
-
سال تحصيل
1400
-
تاريخ دفاع
1402/7/15
-
استاد راهنما
سيدهاشم مسدد، حسن صادقي ناييني
-
دانشكده
معماري و شهرسازي
-
چكيده
رشد سريع جمعيت به ويژه در كشورهاي در حال توسعه و افزايش طول عمـر و اميـد بـه زندگي پديده موجب سالمندي جوامع شده است. عملكرد مستقل و عدم وابستگي به ديگران در فعاليتهاي روزانه آن قدر اهميت پيدا ميكند كه برخي سالمندان آن را معادل سالم بودن ميبينند. از اساسيترين فعاليتهاي روزانه، غذا خوردن ميباشد، كه در دوران سالمندي با چالشهايي همراه است. باتوجه به تغييرات بيولوژيكي كه در نحوه زيستن در طول زمان ظاهر ميشوند و دگرگونيهايي از جمله نقض در حافظه كاري، بيحوصلگي، كاهش قابليت انطباق فرد با تغيير شرايط ناگهاني و ناتواني در ايجاد تعادل مجدد، فرآيند آشپزي را براي كاربران سالخورده مشكلساز ميكند. در اين پژوهش كه از نوع ميداني-توصيفي است، تلاش بر آن بوده كه طراحي محصول مرتبط با فرآيند پخت و پز به منظور ياريرساني به كاربران سالمند صورت گيرد، كه افزايش و حفظ استقلال سالمندان را به دنبال دارد. در ابتدا به كمك مطالعه كتابخانهاي و مصاحبه، نياز كاربران شناسايي و معيارهاي ايدهپردازي تعيين و پس از آن ايدهها ارزيابي شدند و از ميان آنها يك ايده نهايي توسعه و معرفي شد. ايده نهايي كه يك محصول فيزيكي است داراي دو بخش دستگاه و ظروف آن است. اين طرح با حذف شعله مستقيم و عملكرد خودكار خاموش شدن، سهولت و ايمني در آشپزي را به كاربران ارائه ميكند.
-
تاريخ ورود اطلاعات
1402/08/15
-
عنوان به انگليسي
Designing a product to facilitate cooking (study group: the elderly)
-
تاريخ بهره برداري
10/6/2024 12:00:00 AM
-
دانشجوي وارد كننده اطلاعات
زهرا عسكري لمجيري
-
چكيده به لاتين
The rapid growth of the population, especially in developing countries, and the increase in life expectancy and life expectancy have caused the aging of societies. Functioning independently and not depending on others in daily activities becomes so important that some elderly consider it equivalent to being healthy. One of the most basic daily activities is eating, which is associated with challenges in old age. Considering the biological changes that appear in the way of living over time and transformations such as violations in working memory, boredom, reducing the ability to adapt to sudden changes in conditions and the inability to re-balance, the cooking process becomes problematic for elderly users. In this field-descriptive research, an effort was made to design a product related to the cooking process in order to help elderly users, which aims to increase and maintain the independence of the elderly. At first, with the help of library study and interviews, the needs of users were identified and criteria for idea generation were determined, and then the ideas were evaluated, and a final idea was developed and introduced from among them. The final idea, which is a physical product, has two parts: the device and its container. This design provides users with ease and safety in cooking by eliminating direct flame and automatic shutdown function.
-
كليدواژه هاي فارسي
آشپزي , طراحي محصول , سالمندان , استقلال
-
كليدواژه هاي لاتين
Cooking , Product Design , Independence , Elderly
-
Author
Zahra Askari Lamjiri
-
SuperVisor
Seyed Hashem Mosadad, Hasan Sadeghi Naeini
-
لينک به اين مدرک :