-
شماره ركورد
30044
-
پديد آورنده
مهسا اسماعيل بيگي
-
عنوان
بررسي اثر بازدارندگي عصاره گياه زيتون تلخ (Melia azedarach)بر خوردگي فلز مس در محلول 3/5درصد سديم كلريد
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
شيمي تجزيه
-
سال تحصيل
1400
-
تاريخ دفاع
1402/07/10
-
استاد راهنما
جناب آقاي علي غفاري نژاد
-
دانشكده
شيمي
-
چكيده
چكيده
در اين پژوهش، عصارة ميوه گياه زيتون تلخ1 استخراج شد و به عنوان يك بازدارنده جديد، سبز و دوست-دار محيط زيست براي جلوگيري از خوردگي فلز مس در محيط 5/3 درصد وزني سديم كلريد معرفي شد. عصارة گياهي بعد از آسياب ميوه خشك شده و به وسيله حلال آبي به دست آمد و مستقيماً به محيط خورنده افزوده شد. به منظور شناسايي و تشخيص تركيبات مؤثر اين بازدارنده گياهي از آزمون كروماتوگرافي گازي به همراه شناساگر طيف¬سنجي جرمي استفاده شد. جهت بررسي سرعت خوردگي فلز مس در حضور و عدم حضور غلظت¬هاي مختلف بازدارنده (از 5/2 تا 20 درصد حجمي) از آزمون¬هاي قطبش پتانسيوديناميك و طيف سنجي امپدانس الكتروشيميايي استفاده شد. بالاترين بازدهي بازدارندگي اين عصاره در دماي محيط در غلظت 15درصد حجمي اتفاق افتاد. به منظور ريخت شناسي سطح فلز مس بعد از آزمون¬هاي انجام شده، از ميكروسكوپ روبش الكتروني به همراه طيف سنج پراش انرژي استفاده شد. همچنين تاثير افزايش دما بر بازدهي بازدارندگي با استفاده از غلظت بهينه مورد بررسي قرار گرفت و مشخص شد كه بازدهي بازدارنده روي فلز مس در دماي اتاق برابر67/84درصد مي باشد. در نهايت هم¬دماهاي جذب مولكول¬هاي بازدارنده روي سطح فلز مطالعه شد و نتايج حاصل نشان داد كه جذب اين مولكول¬ها روي سطح مس از سازوكار و الگوي لانگموير تبعيت مي¬كند.
-
تاريخ ورود اطلاعات
1402/08/23
-
عنوان به انگليسي
Study of the inhibitory effect of Melia azedarach fruit extract on the corrosion of copper metal in a 5.3% sodium chloride solution
-
تاريخ بهره برداري
10/1/2024 12:00:00 AM
-
دانشجوي وارد كننده اطلاعات
مهسا اسماعيل بيگي
-
چكيده به لاتين
Abstract
In this study, the bitter olive fruit was extracted and introduced as a new, environmentally friendly inhibitor for preventing copper corrosion in a 3.5% sodium chloride solution environment. The plant extract was obtained by milling dried fruit and directly added to the corrosive medium. Gas chromatography combined with mass spectrometry (GC-MS) was employed to identify and characterize the effective compounds of this plant-based inhibitor. To assess the copper corrosion rate in the presence and absence of varying inhibitor concentrations (ranging from 2.5 to 20 v/v%), potentiodynamic polarization tests and electrochemical impedance spectroscopy (EIS) were utilized. The highest inhibition efficiency of this extract occurred at room temperature with a 15 v/v% concentration. The surface morphology of the copper metal after testing was examined using scanning electron microscopy (SEM) and energy-dispersive X-ray spectroscopy (EDS). Additionally, the impact of temperature increase on the inhibition efficiency was investigated using the optimal concentration, revealing that the inhibitor's efficiency on copper metal at the highest studied temperature (348 K) is 32.13%. Lastly, the adsorption isotherms of inhibitor molecules on the metal surface were examined, and the results demonstrated that the adsorption follows the Langmuir mechanism and pattern.
-
كليدواژه هاي فارسي
بازدارندة سبز خوردگي، فلز مس، عصارة ميوه زيتون تلخ، محيط خورندي محلول 5/3 درصد سديم كلريد
-
كليدواژه هاي لاتين
: Green corrosion inhibitor; Copper metal; Bitter olive fruit extract; 3.5% sodium chloride corrosive medium
-
Author
Mahsa Esmaeil Beigy
-
SuperVisor
Dr. Ali Ghaffarinejad
-
لينک به اين مدرک :