-
شماره ركورد
3445
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
3445
-
پديد آورنده
نيلوفر صداقتي
-
عنوان
تعيين رابطه بين استراتژي هاي منابع انساني و حفظ و نگهداري كاركنان دانشگر، مورد مطالعه: شركت سايپا (مركز تحقيقات و نوآوري)
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
مديريت سيستم و بهره وري
-
سال تحصيل
بهمن 1394
-
تاريخ دفاع
بهمن 1394
-
استاد راهنما
دكتر سيامك نوري
-
استاد مشاور
دكتر پيمان اخوان
-
دانشكده
صنايع
-
چكيده
چكيده
هدف پژوهش حاضر بررسي رابطه بين استراتژي هاي منابع انساني و حفظ و نگهداري كاركنان دانشگر در مركز تحقيقات و نو آوري سايپا مي باشد.
طراحي/روش شناسي/رويكرد:روش انجام اين پژوهش تركيبي از روش كتابخانه اي و پيمايشي و پرسشنامه مي باشد. هدف اين پژوهش كاربردي و مساله تحقيق از نوع توصيفي تحليلي است. جامعه آماري اين تحقيق 200 نفر از كاركنان دانشگر مركز تحقيقات و نوآوري سايپا مي باشند. شيوه نمونه گيري در اين تحقيق روش نمونه گيري تصادفي ساده و حجم آن برابر با 138نفر مي باشد. اعتبار پرسشنامه با استفاده از تحليل عاملي تاييدي و پايايي ابزار پژوهش با استفاده از روش همسازي دروني (محاسبه آلفاي كرونباخ) ارزيابي شد.ميزان آلفاي كرونباخ براي متغير استراتژي هاي منابع انساني برابر با 78/. است و براي متغير حفظ و نگهداري برابر با 83/. است. در اين پژوهش به كمك نرم¬افزارهاي SPSS 22 و LISREL 9.1 داده¬ها مورد تجزيه و تحليل قرار گرفته اند.نتايج تجزيه و تحليل آماري در فصل چهارم و در دو بخش يافته¬هاي توصيفي و يافته¬هاي استنباطي ارائه شده است. در بخش يافته¬هاي توصيفي به توصيف متغيرهاي اصلي و جمعيت شناختي با استفاده از شاخص هاي آماري فراواني، درصد فراواني، ميانگين، انحراف استاندارد و نمودارهاي ستوني و دايره¬اي پرداخته شد. نرمال بودن متغيرهاي پژوهش با استفاده از شاخص¬هاي آماري كجي (چولگي) و كشيدگي و آزمون شاپيرو-ويلك ارزيابي شد. در بخش يافته¬هاي استنباطي و آزمون فرضيه-ها، از آزمون مدل¬يابي معادلات ساختاري ،آزمون رگرسيون چندمتغيره، همبستگي پيرسون استفاده شده است.
يافته ها:نتايج آزمون همبستگي پيرسون نشان داد بين استراتژي هاي منابع انساني و حفظ و نگهداري كاركنان دانشگر رابطه معني داري وجود دارد و در سطح اطمينان 99 درصد اين دو متغير با يكديگر همبستگي دارند(01/.>P). شدت همبستگي استراتژي هاي منابع انساني و حفظ و نگهداري كاركنان برابر با 39/. و جهت رابطه مثبت است. بين استراتژي هاي منابع انساني با تمامي ابعاد حفظ و نگهداري (كارچالشي، استقلالدركار ، پرداختشايسته ، فرصتتوسعهشغلي ، مشاركتخواهي، زمانحضورمنعطف و توسعهارتباطات) رابطه وجود دارد(05/. >P).
نتيجه آزمون رگرسيون چند متغيره در ارتباط با تاثير ابعاد استراتژي هاي منابع انساني بر حفظ و نگهداري كاركنان نشان داد كه از بين متغيرهاي مستقل، ابعاد انتخاب و استخدام نيروي انساني، خلاقيت و نوآوري نيروي انساني، آزادي عمل كاركنان، تعهد سازماني و مبناي پاداش بر حفظ و نگهداري كاركنان موثرند (01/.>P) و در سطح اطمينان 99 درصد مي توان استنباط كرد كه پنج عامل انتخاب و استخدام نيروي انساني، خلاقيت و نوآوري نيروي انساني، آزادي عمل كاركنان، تعهد سازماني و مبناي پاداش مي¬توانند به طور معني¬داري تغييرات حفظ و نگهداري كاركنان دانشگر را پيش¬بيني كنند.
واژگان كليدي:استراتژيهاي منابع انساني ، حفظ و نگهداري ، كاركنان دانشگر
-
لينک به اين مدرک :