-
شماره ركورد
3687
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
3687
-
پديد آورنده
مجيد حياتي آشتياني
-
عنوان
بررسي عوامل موثر در فعال سازي بنتونيت
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
مهندسي شيمي - صنايع شيميايي معدني
-
سال تحصيل
شهريور 1383
-
تاريخ دفاع
1383
-
استاد راهنما
دكتر سيد حميد جزايري
-
دانشكده
09
-
چكيده
بنتونيتها از جمله كانيهاي رسي هستند كه از تجزية خاكسترهاي آتشفشاني به ويژه در دوران سوم زمينشناسي به وجود آمدهاند و داراي ذرات بسيار ريز مونت موريونيت ميباشند. بنتونيتها داراي محدودة كاربرد وسيعي در صنايع مختلف از جمله استفاده به عنوان خاك رنگبر در روغنهاي خوراكي و صنعتي، استفاده به عنوان كاتاليست و پاية كاتاليست در صنايع وابسته به نفت، استفاده در گل حفاري در صنايع بالا دستي و استفاده در قسمتهاي مختلف صنايع شيميايي معدني، ميباشند.
فعالسازي با اسيدهاي معدني نظير اسيد سولفوريك و اسيد كلريدريك منجر به تغيير خواص الكتروشيمي بنتونيتها ميشود كه در اثر آن قدرت جذب سطحي افزايش مييابد و همچنين سطوح ويژه نيز بيشتر ميگردد. واكنش با اسيد باعث جانشيني يونهاي قابل تعويض در ساختار بنتونيت با ميگردد كه از اين عمل تحت عنوان ‹‹جانشيني ايزومرفي›› ياد ميشود. مهمترين خواص ايجاد شده در اين فرآيند افزايش تخلخل و سطوح ويژه بنتونيتهاست كه اندازهگيري ميزان آن از طريق آزمايشات ويژهاي انجام ميپذيرد.
در اين پژوهش به بررسي فعال سازي بنتونيتها با استفاده از اسيد سولفوريك پرداخته شده است و عوامل مؤثر در فعالسازي آنها از جمله دو عامل مهم مدت زمان فعال سازي و درصد اسيد مصرفي به همراه ساير عوامل تاثيرگذار، مورد بررسي قرار گرفتهاند.
لغات كليدي: بنتونيت، جاذب، رنگبري، سطح ويژه، فعالسازي
-
لينک به اين مدرک :