چكيده
فرايند خشك كردن ذرات ،به عنوان بخشي از توليدات صنعتي ،يا به عنوان ابزاري براي ذخيره اجناس ،در صنعت بطور گسترده مورد استفاده قرار مي گيرد .در اين پايان نامه ،اثر پارامترهاي موثر مانند دما ،سرعت ورودي ذرات و قطر آنها بررسي شده است .اثر كلي اين پارامترها بر روي فرايند خشك كردن در بستر سيالي به صورت زير خلاصه مي شود :-افزايش دماي ورودي گاز به داخل بستر ،باعث تغيير محيط و تسريع خشك شدن مي گردد ،در نتيجه منطقه با نرخ ثابت خشك شدن ،كاهش يافته وحالت تعادل رطوبت -دماي ذرات در خروجي بستر ،به سمت دماي بالاتر و محدوده رطوبت كمتر ،مي رود .-افزايش سرعت گاز ورودي باعث افزايش سرعت خشك كردن و كاهش منطقه خشك شدن با نرخ ثابت ،مي شود .به استثنائ موارديكه در آن قسمت رژيم جريان تغيير مي يابد ،اثر سرعت گاز ورودي به طور محسوسي كمتر از اثر دماي گاز ورودي ،بر روي فرايند خشك كردن مي باشد .-در جرم ثابت اجزاي داخل بستر كاهش قطر ذارت ،باعث افزايش سطح مخصوص ذرات در منطقه نزولي خشك كردن ذرات ،گرديده در نتيجه سرعت خشك شدن افزايش مي يابد .تغييرات قطر ذرات هيچ تاثيري بر روي حالت تعادلي دما -رطوبت ندارد .با استفاده از مدل استفاده شده براي بستر سيال ،فرايند خشك شده در بستر پرشده نيز مورد بررسي قرار گرفته است .با توجه كم بودن سرعت هوا و ساكن بودن ذرات ،فرايند خشك شدن ذرات در لايه ها اتفاق مي افتد .- با توجه به حركت ذرات در بستر سيال ،گراديانهاي دما و رطوبت در برج پرشده كمتر مي باشد كه اين امر ناشي از حذف تجمع تنشهاي دماي در ذرات مي باشد .با استفاده از يك دستگاه آزمايشگاهي ،براي ارزشيابي نتايج تئوري ،چندين آزمايش بر روي محصولات كشاورزي مانند گندم ،ذرت ،ماش و ... انجام شده است .تطابق قابل قبولي بين نتايج تجربي و تئوري مشاهده شد .تفاوت كمي كه بين اين نتايج وجود دارد را مي توان به طبيعت رفتار ذرات متفاوت نسبت داد .