-
شماره ركورد
5127
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
5127
-
پديد آورنده
ﻣﺮﺗﻀﯽ ﺍﮐﺒﺮﺁﺑﺎﺩﯼ
-
عنوان
تصفيه پسابهاي نفتي به روش تقطير غشايي
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
ﺷﻴﻤﻲ- ﮔﺮﺍﻳﺶ ﻃﺮﺍﺣﻲ ﻓﺮﺁﻳﻨﺪﻫﺎﻱ ﺟﺪﺍﺳﺎﺯﻱ
-
سال تحصيل
آذر 1383
-
تاريخ دفاع
1383
-
استاد راهنما
تورج محمدي
-
دانشكده
09
-
چكيده
امروزه كاربرد فرايندهاي غشايي در صنعت ،جهت تصفيه ،تغليظ و بازيابي مواد روزبروز افزايش مي يابد .تقطير غشايي (MD) يكي از تكنولوژيهاي جديد در زمره فرايندهاي غشايي مي باشد .نيرو محركه اين فرايند ، اختلاف فشار جزيي دو طرف غشاء ناشي از اختلاف دما مي باشد .دراين فرايند خوراك ابتدا گرم مي شود و سپس بخارات جزء عبوري از درون حفرات يك غشاء ميكروحفره و آبگريز عبور مي كند . بخارات در طرف ديگر غشاء مايع مي شود و جمع آوري مي گردد.CMD ، AGMD ، SGMD ﻭ VMD انواع روشهاي MD مي باشند كه تفاوت تنها در چگونگي فراهم كردن نيرو محركه مي باشد . تقطير غشايي تحت خلا (VMD )فرايندي است كه در اين تحقيق از آن براي تصفيه ضد يخهاي مصرفي و با تغليظ اتيلن گلايكول استفاده شده است .دراين فرايند خلا موجود در طرف محصول نيرو محركه لازم براي عبور بخارات از درون غشاء را فراهم مي كند و محصول دريك ميعان كننده خارجي جمع آوري مي گردد. دراين تحقيق پارامترهاي اصلي مانند دما،دبي و غلظت خوراك بر روي عملكرد فرايند VMD جهت تغليظ و تصفيه محلول EG بررسي شده اند .مشخص گرديد كه دما همواره نقش مهمي در افزايش شار دارد . اين اثر در دبي هاي بالاتر به جهت كاهش لايه مرزي حرارتي و در نتيجه كاهش پلاريزاسيون دمايي ،بيشتر مشاهده شده است .همچنين مشخص گرديد دبي اثر قابل ملاحظه اي بر روي شار ندارد كه اين مساله در مراجع به جنس غشاء استفاده شده است .اما بطور كلي با افزايش دبي شار افزايش يافته است .افزايش غلظت EG باعث كاهش شار گرديد .علت اصلي اين امر پلاريزاسيون غلظتي و گرفتگي سطح غشاء مي باشد .پديده ترشدگي يكي از مشكلات اصلي در فرايند MD بخصوص در روش VMD مي باشد و در اكثر موارد در غلظتهاي بالاي خوراك باعث كاهش شديد شار و در انتها منجر به صفر شدن شار مي گردد .اما در اين تحقيق اين مشكل درطول آزمايشات مشاهده نشد .در كل آزمايشات انجام شده غلظت محصول مورد بررسي قرار گرفت و دراكثر موارد محصول تقريبا عاري از EG بود . به عبارت ديگر غشاء EG را كاملا دفع كرده است كه اين خور يكي از مزيتهاي اين فرايند در تغليظ EG مي باشد .
-
لينک به اين مدرک :