-
شماره ركورد
9338
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
9338
-
پديد آورنده
اميررضا مهبد
-
عنوان
تعيين كيفيت ميوه¬جات با استفاده از امواج اولتراسوند
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
برق گرايش بيوالكتريك
-
سال تحصيل
اسفند ماه 1390
-
تاريخ دفاع
اسفند ماه 1390
-
استاد راهنما
دكتر حميد بهنام
-
چكيده
چكيده
هدف از انجام اين پروﮊه ارائه روشي با قابليت اطمينان بالا ، سريع ، غير تهاجمي و غير تخريبي براي تعيين كيفيت ميوه¬جات و سبزي¬جات مي¬باشد. براي انجام اين امر تا كنون روش¬هاي مختلفي طرح شده است ولي معمولا از روش¬هاي تهاجمي و زمان بر استفاده مي¬شود و همواره در تعيين كيفيت محصول خطا وجود دارد. با توجه به مكانيزه شدن صنعت كشاورزي، نياز به روش مناسبي داريم كه زمان مناسب برداشت محصول،عمر نگهداري آن، بسته بندي و به طور كلي تغييرات بافت ميوه را از ابتدا تا زماني كه به دست مصرف كننده برسد را نشان دهد. بدين منظور در اين پروﮊه دستگاهي طراحي و ساخته شده است كه به كمك آن ميتوان رطوبت و سفتي محصول را به كمك اندازه-گيري تغييرات مشخصات موج هنگام عبور از بافت ميوه، تعيين نمود. در ابتدا آزمايش روي اسفنج انجام پذيرفت كه روند تغييرات رطوبت آن با پارامترهاي موج بررسي گرديد كه مدل با ضريب اطمينان 92/0 عمل مي كرد. در ادامه آزمايش روي سيب نيز انجام گرفت و روند تغييرات بافت سيب در گذر زمان بررسي شد. در نهايت آزمايش روي سيب زميني انجام گرفت كه ابتدا تست غير تخريبي به كمك امواج اولتراسوند روي آن ها انجام شد و سپس تست تخريبي براي اندازه گيري نقطه انفصال صورت گرفت كه مدل ارائه شده با ضريب اطمينان 78/0 عمل مي كرد. با توجه به نتايج بدست آمده ارتباط معناداري بين سفتي و رطوبت بافت نمونه با ضريب تضعيف و سرعت امواج هنگام عبور از بافت نمونه وجود دارد.
واژههاي كليدي: امواج اولتراسوند، سفتي بافت ميوه، سرعت موج، ضريب تضعيف
-
لينک به اين مدرک :