چكيده
چكيده
بخش عمده اي از ميراث فرهنگي و دستاوردهاي فكري و هنري بشر در آثار معماري تجلي يافته است. درواقع آثار معماري، همواره شناسه معتبر و مشخص تمدن ها و جوامع فرهنگ هاي بشري بوده است و ساختار فرهنگي آن، سامان معرفتي و فكري روزگار خويش را بازتابانده است. بنابراين بالندگي در عرصه معماري، نيازمند فضاهاي تحقيقاتي و آموزشي مناسب است. ارتقاء كيفيت آموزش معماري و طراحي فضاهاي مناسب آموزشي به ويژه در هنرستان ها به منظور پرورش دانش آموزاني شايسته براي ورود به دانشگاه و بهبود كيفيت معماري، دل مشغولي تمامي اساتيد و دانش آموزان و دانشجويان اين رشته است.
از اين رو با توجه به نقش تأثيرگذار هنرستان هاي معماري، هدف از اين پايان نامه، طراحي يك هنرستان معماري است تا بتواند خود را به عنوان عنصري مطلوب در نظر مخاطبان براي برقراري گفتمان فضايي با آن ها بقبولاند. سايت مورد نظر براي طراحي هنرستان معماري، واقع در شهر جديد پرديس مي باشد كه با توجه به كاربري آموزشي آن، محل مناسبي براي طراحي به نظر مي رسد.
در اين راستا و در چارچوب نظام آموزشي حاكم، بخش مطالعاتي پروژه در دو محور انجام شد. ابتدا از طريق مطالعات تاريخي و كتابخانه اي و بررسي پيشينه ها به طور خاص به بررسي تاريخچه آموزش و بالاخص آموزش معماري در ايران مي پردازد و در بحث آموزش معماري با نگاهي تحليلي تطبيقي دو رويكرد مطرح در اين زمينه تحت عناوين رويكرد گذشته گرا و پارادايم نوين را مورد بررسي قرار مي دهد و سعي دارد با هدف بهبود كيفيت آموزش طراحي معماري راه حلي را ارائه دهد و محور دوم به منظور طراحي هرچه بهتر هنرستان هاي معماري به بررسي مطالعاتي در زمينه طراحي هنرستان ها و اصول و قواعد حاكم در طراحي آن ها مي پردازد و ضمن شناخت كامل بستر پروژه، سعي در طراحي فضايي دارد تا به عنوان مكاني مناسب براي آموزش معماري بتواند نيازهاي آنان را برآورده كند.
وازگان كليدي: معماري، هنرستان معماري، آموزش معماري