-
شماره ركورد
9834
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
9834
-
پديد آورنده
مهدي انبارلويي
-
عنوان
بررسي قابليت جذب انرژي تركيب مقاطع دايره اي و مستطيلي به صورت تجربي و عددي
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
مهندسي خودرو گرايش سازه و بدنه
-
سال تحصيل
اسفند ماه 1390
-
تاريخ دفاع
اسفند ماه 1390
-
استاد راهنما
دكتر محمدحسن شجاعي¬فرد
-
چكيده
چكيده
امروزه با افزايش الزومات قانوني و استاندارد¬هاي اجباري براي سازندگان خودرو، بهبود عملكرد و ايمني خودروها در برابر تصادفات به يكي از حوزه¬هاي مهم تحقيقاتي تبديل شده است. ايران از جمله كشورهايي است كه آمار مرگ و مير ناشي از تصادفات در آن بالاست. به همين دليل بهبود عملكرد سازه¬هاي جاذب انرژي خودرو در برابر تصادفات از اهميت بالايي برخوردار است.
در اين پايان¬نامه ويژگي¬هاي برخورد مقاطع تركيبي مورد بررسي قرار گرفته است و نتايج آن با ويژگي¬هاي برخورد تك¬مقطع دايروي و تك¬مقطع مستطيلي مقايسه شده است.
نتايج شبيه¬سازي كه صحت آن به صورت تجربي اثبات شده است نشان داد كه مقطع تركيبي نيروي بيشينه اوليه كمتري نسبت به مقطع دايروي و مقطع مستطيلي دارد و جذب انرژي مقطع تركيبي بسيار بالاتر از مقطع مستطيلي است و همچنين مقدار آن بسيار نزديك به جذب انرژي مقطع دايروي مي¬باشد.
بعد از تأييد ادعا، حالت¬هاي مختلفي مانند تغييرجنس به آلومينيم، ضخامت¬هاي مختلف، نسبت طول¬هاي مختلف و ابعاد مختلف مقطع مستطيل و مربع تحت آزمايش¬هاي عددي شبه¬استاتيكي قرار گرفتند و در همه موارد ادعاي بالا مبني بر پايين¬تر بودن نيروي بيشينه اوليه مقطع تركيبي نسبت به دو مقطع ديگر و بالا بودن جذب انرژي آن اثبات شد. همچنين نشان داده شد كه با افزايش ضخامت، جذب انرژي مخصوص مقطع تركيبي افزايش مي¬يابد.
در مرحله آخر يك سري آزمايش¬ها به صورت ضربه نيز انجام شد و نتايج نشان داد كه در ضربه نيز ادعاي بالا درست است و مقايسه نمودارهاي جابجايي بر حسب زمان نشان داد كه ميزان لهيدگي مقطع تركيبي نسبت به دو مقطع ديگر كمتر مي¬باشد كه اين مزيت ديگر مقطع تركيبي نسبت به دو مقطع ديگر مي¬باشد.
واژههاي كليدي: انرژي جذب شده، نيروي بيشينه اوليه، انرژي جذب شده مخصوص، مقطع دايروي، مقطع مربعي، مقطع تركيبي
-
لينک به اين مدرک :