-
شماره ركورد
9844
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
9844
-
پديد آورنده
هادي كاشف قربان پور
-
عنوان
روشي براي تجميع داده هاي فراسازماني در انباردادهها و پياده سازي آزمايشي آن در سازمان تامين اجتماعيWith Test Implimentaion in the Social Security Organization of Iran A Method for Incorporating External Data into DataWarehouses
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
فن آوري اطلاعات – طراحي و توليد نرم افزار
-
سال تحصيل
تيرماه 1387
-
تاريخ دفاع
تيرماه 1387
-
استاد راهنما
دكتر مصطفي حق جو
-
چكيده
چكيده :
با توجه به مزاياي بهره برداري از داده هاي فراسازماني ، امروزه اهميت استفاده از اين داده ها روز بروز بيشتر شده و سازمانها براي بالا بردن رقابت و تاثير گذاري بر بازار ناچار به استفاده از اينگونه اطلاعات هستند . در حال حاضر هنوز سازمان ها در استفاده از داده هاي فراسازماني با مشكل مواجه هستند و تحقيقات كنوني براي احتراز و يا حل مشكلات عمومي استفاده از داده هاي فراسازماني كفايت نميكند . با توجه به دادههاي حجيم سازمانهاي مختلف براي ايجاد انباردادهها با دادههاي فراسازماني با روشهاي موجود نياز به اين است كه كليه اطلاعات سازمانها به انباردادهها منتقل شود كه اين امر داراي ايرادات اساسي است :
• انتقال اوليه اين اطلاعات و عمليات تبديل و بارگذاري براي تشكيل انباردادهها در اولين گام بسيار سنگين و پيچيده خواهد بود به صورتيكه هفتههاي زيادي تنها اجراي اين مكانيزم ممكن است طول بكشد.
• شناسايي تغييرات دادهها و اعمال آنها در انباردادهها فرايندي پيچيده و زمانبر بوده و همچنين عمليات تبديل اين دادهها به دادههاي معتبر در انبار دادهها پيچيده است.
• حجم دادههاي تغيير يافته در سازمان ها نيز خيلي زياد است كه اين مساله باعث ميشود فرايند انتقال دادههاي تغيير يافته هر سازمان به مركز با استفاده از تكنولوژيهاي موجود ( مثل خطوط VPN) زمانبر بوده و نياز به برنامهريزي جهت كنترل صحت اطلاعات داشته باشد.
• مديريت و پشتيباني از چنين انباردادههايي بسيار سخت و هزينهبر است.
• امكان تغييرات در سطح دادههاي سازمان ( مثل تغيير ماهيت اطلاعات ، تغيير تفسيردادهها و ...) زياد است بنابراين براي هر بار تغيير كليه فرايندهاي ايجاد انبار دادهها بايستي از ابتدا شكل بگيرد كه اين موضوع ريسك ايجاد انبار داده ها را بسيار افزايش ميدهد.
در اين پروژه با توجه به اهميت استفاده از داده هاي فراسازماني در انبار داده ها روشي جديد در جمع آوري و تجميع داده هاي فراسازماني در انبار داده ها ارائه مي كنيم و ضمن بررسي روشهاي موجود در بهره برداري از داده هاي فراسازماني با توجه به امكانات موجود در ايران و انواع داده هاي فراسازماني و همچنين نبود كدينگ يكسان در سازمانهاي مرتبط ( و حتي در سيستمهاي مختلف يك سازمان ) به ارائه روشي در جمع آوري و تجميع داده هاي فراسازماني در انبار داده ها مي پردازيم . در اين راه مشكلات موجود در تجميع داده هاي فراسازماني را دسته بندي نموده و راه حل جهت غلبه بر آنها ارائه مي كنيم .
بطوركلي در اين تحقيق قصد دارد موراد زير محقق ميشود :
داده هاي فراسازماني چيست و در معماري انبار داده ها چه جايگاهي دارد.
دسته بندي داده هاي فراسازماني در انبار داده ها
تشريح فرايند به كارگيري داده هاي فراسازماني در انبار داده ها
ارائه راهكاري با استفاده از ديدهاي قابل ذخيره سازي و انتقال داده هاي خلاصه سازي شده به مركز جهت كاهش زمان و هزينه تشكيل انبار داده ها.
پياده سازي آزمايشي انبار داده ها در سازمان تامين اجتماعي با در نظر گرفتن موارد فوق، سازمان تأمين اجتماعي به عنوان يكي از بزرگترين سازمانهاي كشور كه داراي گستره وسيعي از خدمات مي باشد را مورد مطالعه قرار مي دهيم و روش پيشنهادي را در آن بطور ازمايشي يادهسازي مينماييم.
واژه هاي كليدي : انبار داده ها ، انباره داده ها ،استخراج – تبديل – بارگداري
-
لينک به اين مدرک :