-
شماره ركورد
9884
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
9884
-
پديد آورنده
جواد تقي پور
-
عنوان
آشكارساز انرژي با استفاده از مشخصات آماري مرتبه چهارم
-
مقطع تحصيلي
دريافت درجه كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
مهندسي برق گرايش مخابرات سيستم
-
سال تحصيل
اسفند ماه 1390
-
تاريخ دفاع
اسفند ماه 1390
-
استاد راهنما
دكتر وحيد طباطبا وكيلي يرب
-
چكيده
چكيده
گيرندهها در سيستمهاي فراپهن باند به دو صورت همدوس و ناهمدوس پيادهسازي ميشوند. به دليل اينكه گيرندههاي ناهمدوس نياز به تخمين كانال ندارند داراي پيچيدگي پيادهسازي كمتري هستند. آشكارساز انرژي يكي از آشكارسازهاي ناهمدوس متداول در سيستمهاي فراپهن باند ميباشد. در اين روش آشكارسازي تصميمگيري روي سمبل دريافتي بر اساس مشخصات آماري مرتبه دوم سيگنال دريافتي انجام ميپذيرد. در سالهاي اخير براي بهبود عملكرد آشكارساز انرژي، از مشخصات آماري مرتبه چهارم سيگنال دريافتي در كانالهاي ديد مستقيم استفاده شده است. آشكارسازهاي kurtosis و توان چهارم از جمله آشكارسازهاي ناهمدوس هستند كه از مشخصات آماري مرتبه چهارم سيگنال استفاده ميكنند.
در اين پاياننامه، از مشخصات آماري مرتبه چهارم سيگنال براي آشكارسازي در سيستمهاي فراپهن باند راديو ضربهاي با مدولاسيون OOK استفاده شده است. تابع چگالي احتمال Generalized Extreme Value (GEV) براي توابع چگالي احتمال فرضيههاي "0" و "1" در مدولاسيون OOK پيشنهاد شده و با استفاده از آن يك رابطه شبه تحليلي براي احتمال خطا در آشكارسازهاي kurtosis و توان چهارم به دست آمده است. به دليل پيچيدگي محاسبات در استفاده از تابع توزيع GEV، از توابع چگالي احتمال گامبل و Lognormal براي تعيين مقدار تقريبي آستانه تصميمگيري در آشكارساز kurtosis با مدولاسيون OOK پيشنهاد ميشود. براي تخمين مقدار آستانه، فريمبندي سمبلهاي اطلاعات و استفاده از سمبلهاي آموزشي در گيرنده پيشنهاد شده است. اساس روش تخمين مقدار آستانه، تخمين پارامترهاي توزيع فرضيههاي "0" و "1" با تقريب گامبل و Lognormal در گيرنده ميباشد.
نتايج شبيهسازي نشان ميدهند كه در احتمال خطاي 10-3 و بازه انتگرالگيري 200nsec، آشكارسازهاي kurtosis و توان چهارم به ترتيب 1.4dB و 2dB عملكرد بهتر نسبت به آشكارساز انرژي دارند. آشكارساز kurtosis در مقايسه با آشكارسازهاي انرژي و توان چهارم حساسيت بسيار كمتري به تغييرات مقادير بازه انتگرالگيري و مقدار آستانه تصميمگيري در گيرنده دارد. رابطه به دست آمده براي احتمال خطاي شبه تحليلي در مقادير سيگنال به نويز كوچكتر از 16dB داراي دقت خوبي است. عملكرد سيستم با استفاده از آستانه بهينه حاصل از شبيهسازيها، نتايج به دست آمده براي مقدار آستانه مبتني بر توابع توزيع گامبل و Lognormal را تاييد ميكنند.
واژههاي كليدي: سيستمهاي فراپهن باند راديو ضربهاي، مدولاسيون OOK، آشكارساز انرژي، آشكارساز kurtosis.
-
لينک به اين مدرک :