-
شماره ركورد
9906
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
9906
-
پديد آورنده
زهرا ضرابي
-
عنوان
طراحي مجموعة مسكوني پايدار با رويكرد انعطافپذيري در شيراز
-
مقطع تحصيلي
درجه كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
مهندسي معماري گرايش پايداري
-
سال تحصيل
آذر ماه 1390
-
تاريخ دفاع
آذر ماه 1390
-
استاد راهنما
دكتر محمدعلي خانمحمدي
-
چكيده
چكيده
بيترديد ميتوان گفت دستيابي به الگوي مناسب يك طراحي انعطافپذيركه بتواند پاسخگوي تمامي نيازهاي ساكنين خود باشد، در زمره اصولي است كه در صورت مطالعه عميق ميتواند راهگشاي بسياري از مشكلات مسكن در ايران گردد. الگويي كه در روند شكلگيري و بهرهبردراي از يك بناي مسكوني، طيف گستردهاي از امكانات، مشتمل بر ايجاد تغييرات جزئي تا دگرگوني و تحول عميق در ساختار واحد مسكوني را در برميگيرد. انعطافپذيري به عنوان شاخصهاي كه به تحكيم اصول اجتماعي، اقتصادي و زيستمحيطي پايداري كمك خواهدكرد مورد توجه قرار گرفتهاست. اين شاخصه علاوه بر مالكان فردي، به ثبات محله و پرورش حس اجتماعي در ميان ساكنان كمك كرده و در استفاده از منابع بسيار عظيمي از جمله زمين، مواد و مصالح، زمان، نيروي كار، پول و انرژي صرفه جويي ميكند.
هدف اين تحقيق بررسي روندي در طراحي مسكن پايدار است كه بتواند به تدوين اصول طراحي مسكن پايدار با رويكرد انعطافپذيري كمك نمايد، تا به عنوان پيشنهاداتي عيني و ساده در فرآيند طراحي مسكن به كار گرفته شود و پاسخگويي مناسبتر به نيازهاي بالفعل، متفاوت و متغير ساكنين فعلي و نيز جوابگوي فرهنگ، سلايق و نيازهاي مخاطبين نامشخص آينده به آساني و با كمترين هزينه باشد.
اين پژوهش در ابتدا به بيان مباني و مفاهيم اوليه و اصولي مسكن پايدار ميپردازد و پس از آن مفاهيم نظري مسكن انعطافپذير، علل نياز به طراحي انعطافپذير خانهها و لزوم طرح و اشاعه آن را مطرح ميكند و در ادامه به روند تحقق و اعمال انعطافپذيري در مسكن پايدار ميپردازد، نوع و ميزان دخالتهايي را كه در هر مرحله ميتوان براي انعطافپذيرتر كردن يك واحد مسكوني انجام داد مورد بررسي قرار ميدهد. تكيه اصلي مطالعه بر ارائه احكام و فنون طراحي مسكن انعطافپذير پايدار در بستر مورد نظر و نيز تمهيداتي است كه براي استفاده از وجوه مختلف انعطافپذيري ميبايست مورد توجه قرار داد.
نتيجه مطالعات طيفهاي مختلف انعطافپذيري و خصوصيات هر كدام از آنهاست كه در قالب يك جدول خلاصه شدهاست. با استفاده از اين جدول ميزان دخالت درجات مختلف انعطافپذيري در كالبد و ساختار فضاها و نتايج حاصل از اين تغييرات قابل بررسي است و ميتوان براساس آن، درجه انعطافپذيري يك واحد مسكوني را تحليل كرد و همچنين تمهيدات لازم براي اعمال درجات خاصي از انعطافپذيري در واحدهاي مسكوني و نتايج حاصل از آنها را انتخاب نمود.
نتايج حاصل از اين پژوهش نظري در يك نمونه عملي، بصورت طراحي يك مجموعه مسكوني در دامنه كوههاي دراك شهر شيراز آوردهشدهاست.
واژههاي كليدي: معماري پايدار، مسكن پايدار، مسكن انعطافپذير.
-
لينک به اين مدرک :